Symposium Geboortezorg: Praktijkgerichte Integrale Geboortezorg "Facilitating positive postpartum health" - De Geboortenis - Zutphen

23/06/2017

Geboortezorg professionals staan letterlijk aan de wieg van onze samenleving. De wijze waarop vrouwen en hun partners de zwangerschap, bevalling en postpartum periode hebben beleefd wordt nog jaren na de bevalling besproken.
Zowel in negatieve als positieve zin.

Stichting de Geboortenis nodigt Geboortezorg Professionals uit om zich tijdens het driedaagse Event "Born to Be" samen te buigen over de kracht van positieve gezondheid in de geboortezorg. Centraal in deze drie dagen staat het Symposium op 23 juni:

Praktijkgerichte Integrale Geboortezorg 
"Facilitating positive postpartum health"

Ontevredenheid over de bevalling beheerst helaas het leven van teveel (kraam)vrouwen. Dr. Mariëlle van Pampus schetst voor ons deze harde realiteit met haar onderzoek naar post-traumatische stress in de postpartum periode.
De Internationale Sprekers, Dr Michel Odent en Debra Pascali-Bonaro werpen deze dag nieuw licht op de mogelijkheden die wij als professionals hebben om met behulp van de natuurlijke fysiologie van zwangerschap en geboorte optimale postpartum gezondheid te faciliteren. Zij zullen ieder ook een Masterclass verzorgen op de dag voor en na het symposium, waarin nog dieper op de aangeboden kennis wordt ingegaan.

Meer informatie over de Masterclasses op 22 en 24 juni: bit.ly/123borntobe

Programma 23 juni:

09:00:  Ontvangst
09:30:  Opening door Yvonne Dabekausen
10:00:  Marielle van Pampus 
11:15:  Dr. Michel Odent
12:30:  Biologische Lunch
13:30:  Marjan de Jong
14:00:  Debra Pascali-Bonaro 
16:30:  Einde symposium
17:00:  Afsluiting met een borrel 

Kosten: € 159,- incl. koffie, thee, lunch, en afsluitende borrel.
Gereduceerd tarief voor Studenten en leden van Geboorte Platform de Geboortenis.

Locatie: Inntel Hotels Resort Zutphen

Voertaal: Engels

Accreditatie voor het symposium en de masterclasses toegekend door:
NVOG, KNOV, KCKZ, V&VN, NVK, NBvD

Meer informatie: bit.ly/GNSymposium2017

De Nederlandse Geboortezorg

De Nederlandse Geboortezorg is in beweging. In de Verloskundige Samenwerkings Verbanden (VSV's), tijdens symposia en in de politiek wordt gesproken en gezocht naar de beste zorgformule voor moeder en kind. Desondanks zijn veel jonge ouders ontevreden over hun bevallingservaring.  Verloskundigen, gynaecologen, neonatologen, kraamverzorgenden en andere geboortezorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met deze ontevredenheid.  
 
Wat merkt de zwangere en de zorgverlener dus werkelijk van de nieuwste ontwikkelingen? Wat hebben de zorgverlener, de zwangere, haar partner en hun kind nodig om gezond en tevreden terug te kunnen kijken op de bevalling? Wat ontbreekt er op dit moment in de zorg voor zwangeren en hun partner dat een grote groep nog negatief terugkijkt op de bevalling?
 
Stichting de Geboortenis is, na uitgebreid onderzoek onder de betrokken partijen, tot de conclusie gekomen dat er, buiten de organisatie en financiering van zorg, meer factoren zijn die deel uitmaken van Integrale Geboortezorg. Met het Symposium Praktijkgerichte Integrale Geboortezorg roept zij de verschillende groepen en 'lijnen' binnen de zorg voor moeder en kind op om te kijken naar wat eenieder verbindt. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een gezonde, gelukkige en tevreden zwangere, een voorspoedige bevalling en positieve postpartum gezondheid voor het hele gezin. 

"Welke werkwijze draagt daadwerkelijk bij aan een 'zachte landing' voor elk gezin? Hoe kunnen wij de positieve postpartum gezondheid voor moeder en kind optimaal ondersteunen? Wat is de sleutel tot ware tevredenheid voor alle betrokkenen?" Dit zijn de vragen die wij onszelf willen stellen op 23 juni.

Tijdens het Symposium gaan we aan de hand van wetenschap, casuïstiek en persoonlijke ervaringen op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Voor wie?

Geboortezorg professionals (verloskundigen, gynaecologen, kraamverpleegkundigen, consultatiebureau- kinder- en huisartsen, lactatiekundigen, doula’s etc.) uit heel Nederland, en daarbuiten. (voertaal Engels)
 
Meer informatie: bit.ly/GNSymposium2017

Het Symposium op 23 juni staat centraal in het driedaagse evenement "Born to Be" dat van 22 tot 24 juni plaatsvindt in Zutphen.

Meer informatie: bit.ly/123borntobe