Christine Vrielinck

STUDIE

Christine groeide op in Lubumbashi (het toenmalige Zaïre). Ze heeft haar diploma humaniora (Latijn-wetenschappen) behaald in 1977 in Oostende.

Ze behaalde haar diploma van vroedvrouw in 1980 in Kortrijk.

Als werkstudent met gezinslast behaalde ze in 2015 haar Master in Verpleegkunde en Vroedkunde met onderscheiding (UGent). Haar masterproef had als titel: “Bepaling van het aandeel vroedkundige activiteiten, gecoverd door VG-MZG, op materniteit en verloskunde”.

Naast een diepgaande literatuurstudie i.v.m. VG-MZG, vroedkundige activiteiten, werklast en werklastmeetinstrumenten bevatte haar scriptie een observationele studie in vijf ziekenhuizen met diverse beleidsvormen. 

Een artikel van haar hand, gebaseerd op haar masterproef, werd gepubliceerd in Vitaal (NVKVV) (2015) en op Researchgate (november 2015).

 

WERK

1980 tot 2003: als vroedvrouw op verloskwartier, materniteit en neonatologie in de Sint Jozefkliniek (later AZ Damiaan) te Oostende.

2003-2011: als verpleegkundige op orthopedie, psychiatrie en geriatrie AZ Damiaan Oostende.

2011-heden:  als VG-MZG medewerker op de beleidscel VG-MZG. Ze is de teambegeleider van de sectie MVG in AZ Damiaan Oostende.

 

VBOV VZW

Christine is in contact gekomen met de VLOV aan de universiteit van Gent. Ze werkt gecontacteerd door de UGent om met haar masterproef mee te dingen voor verschillende prijzen, waaronder de VLOV-prijs. Ze is lid geworden van de VLOV in 2015. Sinds 2016 is ze gestart in de werkgroep wetenschappelijk onderzoek van de VBOV vzw.

Christine is ervan overtuigd dat de patiënt de beste zorg kan krijgen als de hulpverlener zich goed voelt. Ze heeft interesse om mee te werken aan projecten die ijveren voor een optimale vroedkundige werklast, preventie van burn-out, optimaliseren van vroedkundige werkmethoden, Lean management. Ze wil zich ook in wetenschappelijk onderzoek blijven verdiepen.