Gouden Pinard 2021

voor een individuele vroedvrouw Foto Gouden Pinard vroedvrouw
voor een vroedvrouwenteam

Op 5 mei is het wereldwijd de Internationale Dag van de Vroedvrouw. Voor het vijfde jaar op rij vieren we het mooie beroep van vroedvrouw met de uitreiking van de Gouden Pinard. Ken je een collega vroedvrouw die uitblinkt in haar zorg voor moeder en kind? Een vroedvrouw die net dat tikkeltje meer doet waardoor je haar bijzonder waardeert? Ken je een vroedvrouwenteam dat opvalt in hun werk? Een team dat creatieve oplossingen bedenkt en anderen inspireert?

Nomineer vanaf heden een vroedvrouw of vroedvrouwengroep voor de Gouden Pinard en zet zo mee de vroedvrouwen in de bloemetjes!
Pinard

Verloop van de selectieprocedure

1. NOMINATIERONDE DOOR HET PUBLIEK (COLLEGA’S, ANDERE ZORGBEROEPEN, OUDERS,…)  VAN 01/02/2021 T.E.M. 31/03/2021

De nominaties werden afgesloten op 31 maart 2021 middernacht.
 

2. SELECTIE VAN DRIE TEAMS EN DRIE INDIVIDUELE VROEDVROUWEN DOOR ONAFHANKELIJKE JURY VAN 01/04/2021 T.E.M. 19/04/2021

Uit alle nominaties worden op basis van de gegeven argumentatie drie vroedvrouwen en drie vroedvrouwenteams geselecteerd. De selectie gebeurt door een onafhankelijke jury*.

De onafhankelijke jury bestaat uit:

- vroedvrouwen werkzaam in de verschillende domeinen;

- andere zorgverleners binnen de moeder-kindzorg;

- (toekomstige) ouders
 

3. BEKENDMAKING SHORTLIST VAN DRIE VROEDVROUWEN EN DRIE VROEDVROUWENTEAMS OP 19/04/2021

Vroedvrouwen/teams die niet weerhouden zijn worden verwittigd van hun nominatie en ontvangen een samenvatting van alle ontvangen reacties.

De drie geselecteerde teams en vroedvrouwen worden verwittigd en uitgenodigd om zichzelf en hun werking voor te stellen via een filmpje a.d.h.v drie vooropgestelde vragen.
 

4. SELECTIE WINNAARS GOUDEN PINARD DOOR AFVAARDIGING RAAD VAN BESTUUR

Na de laatste interne procedure zal uit de shortlist van drie geselecteerde vroedvrouwen en drie vroedvrouwenteams één team en één individuele vroedvrouw worden gekozen. De selectie gebeurt op basis van de gegeven toelichting van de vroedvrouwen en teams in het filmpje.

De vroedvrouwen en teams van de shortlist zullen telefonisch verwittigd worden over hun nominatie en over het al dan niet winnen van de Gouden Pinard.
 

5. BEKENDMAKING VAN DE WINNAARS OP 6 MEI 2021 - DE INTERNATIONALE DAG VAN DE VROEDVROUW

De winnaars worden bekendgemaakt op de live webinar op 6 mei.
 

PRIJS

De winnaar ontvangt naast de erkenning ook een prijs.

De individuele vroedvrouw ontvangt een herinnering aan dit event en een bedrag van €500 om in te zetten voor moeder- en kindzorg.

Voor het vroedvrouwenteam wordt €1000 gedoneerd met het doel deze €1000 te gebruiken voor een teambuildingsmoment, door de groep vrij te kiezen.
 

*Leden van de onafhankelijke jury zetelen niet in de Raad van Bestuur van de VBOV vzw.