VIVEL zet in op doelgerichte zorg!

𝐃𝐨𝐞𝐥𝐠𝐞𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞 𝐳𝐨𝐫𝐠

Doelgerichte zorg vertrekt vanuit de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON) en welke levensdoelen voor hem/haar belangrijk zijn. Een ontwikkeling in de zorg- en welzijnssector, die we vanuit VIVEL ten volle ondersteunen. Maak mee het verschil en ontdek hoe doelgerichte zorg voor jou relevant en helpend kan zijn!

Wat kan jij doen? Volg de open opleiding!

Ben je professional binnen zorg en welzijn, mantelzorgers of PZON? Dan kan je de gratis online opleiding doelgerichte zorg volgen in onze VIVEL Academie.

De basistraining vertrekt vanuit het perspectief van een persoon met een zorg- of ondersteuningsnood (PZON) zelf.  De training is opgebouwd uit kennisclips: korte videofilmpjes die telkens één onderdeel belichten. Na het volgen van deze basis cursus weet je wat doelgerichte zorg is, hoe je ermee aan de slag kan en welke tools je hiervoor kan gebruiken. De cursus omvat twee onderdelen:

  1. In het eerste deel krijg je een stevige basis over wat doelgerichte zorg betekent. Dit deel van de cursus is opgebouwd aan de hand van vier onderdelen met bijhorende kennisclips. 
  2. In het tweede deel kom je te weten welke tools er op dit moment gebruikt worden voor doelgerichte zorg. Voor elke tool kan je een kennisclip bekijken. Deze kennisclips zullen je helpen om een of meerdere tools in de praktijk te gebruiken.

Voor de realisatie van dit project gaf VIVEL via de Academie Voor De Eerste Lijn de opdracht aan het team doelgerichte zorg van UGent. De opleiding kwam tot stand en met de samenwerking van innovatoren en hun tools: Clever, Doelgerichte zorg 2.0., Doelzoeker, Positieve gezondheid, Samenspraak en Zorg-Esperanto. Deze training krijgt de steun van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Ontdek de basisopleiding >> Ga naar Basistraining doelgerichte zorg - VIVEL