Fara lanceert online Keuzehulp Ongepland Zwanger

Recent lanceerde Fara de nieuwe keuzehulpongeplandzwanger.be. Deze biedt houvast als je ongepland of ongewenst zwanger bent en niet weet wat doen. 

Bekijk hier het filmpje 'Keuzehulp Ongepland Zwanger: hoe werkt het?'

De keuzehulp is een veilige, online omgeving waar zowel de zwangere zelf als haar (ex-)partner op eigen tempo aan de slag kan, indien gewenst volledig anoniem. Naast informatie en links naar gespecialiseerde hulp, kunnen zij er luister-, inlevings- en schrijfopdrachten vinden. Ze kunnen deze zelf doorlopen, of samen met een hulpverlener. Zij kunnen hun nota's bewaren en ervoor kiezen om deze met een vertrouwenspersoon te delen en verder te bespreken. Bovendien heeft de online keuzehulp een vertaal- en voorleesfunctie, om het gebruik zo laagdrempelig mogelijk te maken. Vroedvrouwen kunnen de keuzehulp zelf uittesten! Je kan dit als hulp- of zorgverlener zonder aanmelding via 'Ik ben niet zwanger, ik wil de keuzehulp uittesten'.

De keuzehulp is een samenwerking tussen Awel, Tele-Onthaal, CAW, UCLL, KULeuven, in onze gemeenschappelijke zorg voor mensen.

Wie wil kan hier gratis visitekaartjes bestellen om uit te delen aan het doelpubliek.