1-jarige postHBO-homeopathische verloskunde - VV&H - Utrecht

25/01/2019

Als homeopathisch verloskundige kun je een breed scala van klachten rond zwangerschap, bevalling en kraambed kunnen effectief, veilig en eenvoudig behandelen. Met als resultaat een tevreden moeder en/of kind en minder doorverwijzingen naar de 2e lijn. Homeopathie biedt zeker een extra dimensie aan ons beroep!

Naast verdieping in de filosofie en grondbeginselen van de homeopathie leer je tijdens de opleiding homeopathische geneesmiddelenkennis (Materia Medica) van de belangrijkste homeopathische middelen die je kunt inzetten bij klachten tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. De werking, de juiste keuze, dosering en toediening van homeopathische middelen worden zowel theoretisch als praktisch toegelicht door middel van realistische casuïstiek en praktijktraining. Onderwerpen die o.a. aan de orde zullen komen zijn; behandeling van zwangerschapsmisselijkheid, dreigende miskraam, slaapproblemen, moeheid, problemen bij de bevalling zoals uitblijvende weeën, angsten, naweeën, icterus bij de baby, borstvoedingsproblemen etc. Aan het eind van de opleiding vindt er zowel een theoretische als praktische toets plaats, waarbij je casuïstiek uit je eigen praktijk presenteert.
Na afloop van deze opleiding kun je zelfstandig functioneren als professioneel homeopathisch-verloskundige.

Praktische informatie:
- Cursusdag: 2x per maand op vrijdag van 9.30 - 15.30 u
- Leslocatie: Rotterdam, 3 min lopen van CS, (Utrecht bij voldoende inschrijvingen)

De opleiding werkt met afgeronde lesmodulen van 3-4 maanden die chronologisch de perioden van zwangerschap, bevalling en kraambed volgen. Hierdoor is het mogelijk om de opleiding enerzijds gedurende een jaar in zijn geheel af te ronden, anderzijds kun je ook in drie kortere onderdelen van 3-4 maanden een deelcertificaat te behalen.
 

Diploma

Voor een erkend diploma heb je uiteindelijk 3 deelcertificaten nodig. Deze kun je dus op eigen tempo behalen, verdeeld over 1 of 2 jaar. Afgestudeerden ontvangen een door de landelijke beroepsvereniging NVKH erkend diploma, hetgeen o.a. vergoeding van behandelingen door zorgverzekeraars garandeert.

Wil je meer weten over de opleiding? Bel ons, we zijn bereid om je via een persoonlijk gesprek te informeren of met een kleine groep belangstellenden een informatie middag te organiseren.

Informatie

secretariaat@vvenh.nl of mailen: leechburch@hotmail.com
Telefoonnummer 0031+70-3947476

http://vvenh.nl/opleiding/

 

Bijlagen
- Dagindeling 2019
- Tarieven Post HBO 2019
- Inschrijfformulier