Programma
Algemeen
Op het moment dat borstvoeding om een of andere reden niet (meer) mogelijk is, is flesvoeding het enige alternatief. Een juiste keuze van het type flesvoeding en een correcte bereidingswijze zijn van groot belang om een optimale groei en ontwikkeling van de zuigeling te vrijwaren. MediCourse biedt een strikt onafhankelijke opleiding aan die dieper ingaat op flesvoeding voor zuigelingen en jonge kinderen.
Indeling
Deel 1: De Inhoudsstoffen
Dit deel behandelt de inhoudsstoffen die gebruikt worden in flesvoeding. Dit omvat onder andere
- Eiwitten (wei, caseïne, plantaardig)
- Suikers (lactose, maltodextrine, zetmeel)
- Vetten (omega 3 (DHA / ALA), omega 6 (LA), bèta-palmitaat)
- Vitamines en mineralen
- Pre-, pro- en postbiotica
Al deze stoffen zitten namelijk in specifieke verhoudingen in de voeding, of zijn om welbepaalde redenen toegevoegd. Vervolgens evalueren we de evidentie voor het aanpassen van inhoudsstoffen in het kader van specifieke pathologieën zoals reflux of koemelkeiwitallergie. Ten slotte leren we op basis van het voedingswaarde etiket de kwaliteit van een kunstmelk in te schatten.
Deel 2: Werken met flesvoeding
In deel twee verdiepen we ons in het ‘werken’ met flesvoeding. Dit omvat de omschakeling van borst- naar flesvoeding, van melk naar vaste voeding, maar evenzeer de bereiding van flesvoeding (waterkeuze, schudden/rollen, temperatuur enz). Ten slotte komen ook fles- en speenkeuze aan bod.
Data, uren en locaties
13 & 14 maart, regio Kortrijk, telkens van 19u30-22u30
20 & 21 maart – Gosset hotel, Dilbeek, telkens van 19u30-22u30
27 & 28 maart – regio Sint-Niklaas, telkens van 19u30-22u30
8 & 9 mei – De Casteleer, Turnhout, telkens van 19u30-22u30
16 & 17 oktober – Lodge.co, Antwerpen (naast Centraal Station), telkens van 19u30-22u30
Deelnameprijs
€195 excl BTW, inclusief twee avondmaaltijden.
Als je een ondernemingsnummer hebt in Vlaanderen kan je altijd gebruik maken van de KMO-portefeuille. In dat geval krijg je 40% van het inschrijvingsbedrag gesubsidieerd.