2daagse opleiding Borstvoeding - Medicourse, Antwerpen

09/10/2019

Programma

Algemeen

Deze opleiding voorziet een grondige inleiding in borstvoeding, zijn voordelen en zijn uitdagingen. Een must voor alle zorgverleners in de eerste lijn die met borstvoedingsvragen in contact komen. Voor vroedvrouwen die na een periode op een andere dienst tewerkgesteld waren, of starten in de eerste lijn is dit de perfecte opfrissingscursus!

De opleiding bestaat afwisselend uit stukken hoorcollege en casuïstiek in kleine discussiegroepen. Het derde deel wordt in workshop vorm aangeboden.

Indeling

Deel 1: De basis

In dit deel gaan we dieper in op de voordelen van borstvoeding voor de zuigeling, hoe een normaal borstvoedingspatroon eruit ziet en hoe borstvoedingsbeleid er in de verschillende praktijken kan gaan uitzien. Daarbovenop gaan we in op enkele oorzaken die een normaal borstvoedingspatroon kunnen verstoren en bespreken we verschillende aanlegtechnieken.

Deel 2: Lactatieproblemen

Dit deel bespreek tepelproblemen, borstproblemen en productieproblemen. Dit omvat onder andere tepelkloven, vaatkrampen, melkblaar, infecties (bacterieel, fungaal en viraal) en stuwing. Voor elke aandoening wordt de laatste nieuwe farmacotherapeutische richtlijn besproken.

Deel 3: Hulpmiddelen bij borstvoeding

Er bestaan heel wat hulpmiddelen om de borstvoeding op gang te brengen, te onderhouden of langer door te zetten. We behandelen de kolftoestellen maar ook tepelhoedjes, lekschalen, tepelbeschermers, feeding cups, borstvoedingshulpsets en nog vele andere.

 

Data, uren en locaties

27 & 28 februari – Gosset hotel, Dilbeek, telkens van 19u30-22u30

22 & 23 mei – De Casteleer, Turnhout, telkens van 19u30-22u30

9 & 10 oktober – Lodge.co, Antwerpen (naast Centraal Station), telkens van 19u30-22u30

 

Deelnameprijs

€195 excl BTW, inclusief twee avondmaaltijden. 

Als je een ondernemingsnummer hebt in Vlaanderen kan je altijd gebruik maken van de KMO-portefeuille. In dat geval krijg je 40% van het inschrijvingsbedrag gesubsidieerd.

 

inschrijven

https://www.medicourse.be/nl/kalender/basisopleiding-borstvoeding