3daagse opleiding Postnatal Yoga Teacher Training, Lava -Antwerpen

26/03/2020

Lava organiseert een postnatale yogadocentenopleiding die je instaat stelt om vrouwen te begeleiden met yogaoefeningen die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van het postnatale lichaam. Je leert via een holistische benadering hoe je terug tonus in de diepe bekkenbodem- en buikspieren kunt opbouwen, bekkenstabiliteit en het uitlijnen van de wervelkolom kunt aanmoedigen. Lava organiseert in samenwerking met Birthlight en Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel deze 3-daagse Teacher Training op 26-28 maart 2020 in Antwerpen. De opleiding staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp (vroedvrouwen, kinesisten, fysiotherapeuten, osteopaten, verloskundigen, doula's en andere perinatale zorgverleners, yogadocenten, ... die voor en na de geboorte met vrouwen werken). Ervaring in het lesgeven van yoga wordt sterk aanbevolen maar is niet verplicht. De opleiding wordt gegeven in het Engels.

Wat maakt deze docentenopleiding volgens de Birthlight-aanpak zo uniek?

  • Een diepgaande begrip van de anatomie en fysiologie van het postnatale lichaam en de jarenlange ervaring in het werken met nieuwe moeders en het kijken naar de resultaten;
  • Deze aanpak is toegankelijk is voor alle vrouwen vanaf de geboorte en de oefeningen zijn samen met de baby, niet alleen verbaal, maar ook via lichaamspraktijken;
  • De micro-bewegingen zijn uniek; deze zijn veilig voor het vrouwelijke bekken, ongeacht hoe de bevalling is verlopen;
  • Nadruk op de wijsheid van het “ontbrekende vierde trimester” waarbij nieuwe moeders en baby’s ondersteund worden op het continuüm van "birthing lightly" tot "light after birth".

 

Programma:

Deze Teacher Training omvat:

  • 3 dagen opleiding (directe contacturen)
  • Thuisstudie / huiswerk onder begeleiding van een tutor (af te ronden 6 maanden na de 3-daagse opleiding):

Er is een eerste praktische beoordeling tijdens de 3-daagse training.

Tijdens de thuisstudie die volgt op de cursus, bestaat het cursuswerk uit een werkblad met 20 vragen, een casus waarin je postnatale yoga geeft aan 1 groep van moeders, ofwel een 1-op-1 privéles gedurende minimaal 4 sessies, een minimum van 1 observatie van een andere postnatale les en een boek-/DVD-review. Deze is te voltooien binnen zes maanden na de cursus. Na het succesvol afronden van het huiswerk en de praktische beoordeling tijdens de 3-daagse opleiding, mag je postnatale yogalessen geven en ontvang je een deelnamecertificaat van Birthlight Postnatal Yoga Teacher Training.

Gedurende de opleiding en de thuisstudie wordt doorlopende ondersteuning gegeven door een tutor en medestudenten via online groepen en krijg je toegang tot bijkomend studiemateriaal (leermiddelen, bedrijfs- en marketingmiddelen, filmpjes, recent onderzoek).

Lava organiseert regelmatig bijscholingen rond pre en postnatale yoga, die je aanvullend kunt volgen om je ervaring uit te breiden, bv. verdiepingen rond diastasis recti, bekkenbodem, e.d. Meer info: www.lava.yoga .

Prijs: 525 euro.

Data: 26-28 maart 2020, 9u30-17u00

Locatie: Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel, Volksstraat 7, 2018 Antwerpen

Inschrijving: Ines Rothmann, inesrothmann@hotmail.com, 0484.900.794

Meer info: https://lava.yoga/teachers/postnatal-yoga-teacher-training,-26-28-march-2020,-antwerp.html

Lestaal: Engels