Bijscholing Yoga for Pelvic Floor, Lava- Antwerpen

29/03/2020

De bekkenbodem is een hoeksteen van de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Kom tijdens deze bijscholing je begrip van de bekkenbodem opfrissen en verdiepen. Tijdens deze dag zullen we de anatomie en fysiologie van de bekkenbodem, inclusief de energetische yoga-anatomie, bespreken en verkennen. We kijken naar de factoren die de functie van de bekkenbodem tijdens de zwangerschap en na de geboorte beïnvloeden en welke yogapraktijken kunnen helpen bij de voorbereiding op de geboorte en bij het postnataal herstel. We bekijken welke principes we kunnen toepassen in specifieke case studies en oefenen met de toepassing van deze principes die in individuele scenario's worden besproken. Dit zal je beter in staat stellen om de individuele vrouwen in je pre- en postnatale lessen te helpen.

Lava organiseert deze bijscholing in samenwerking met Birthlight en Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel op zondag 29 maart 2020 in Antwerpen.  De opleiding staat open voor Birthlight-docenten (*) en voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp (vroedvrouwen, kinesisten, fysiotherapeuten, osteopaten, verloskundigen, doula's en andere perinatale zorgverleners, yogadocenten, ... die voor en na de geboorte met vrouwen werken). Ervaring in het lesgeven van yoga wordt sterk aanbevolen maar is niet verplicht. De opleiding wordt gegeven in het Engels.

(*) Birthlight docenten zijn verplicht om tenminste 1 Birthlight bijscholing te volgen om de 2 jaar, willen ze de Birthlight accreditatie blijven houden.

Prijs: 173 euro voor Birthlight-leden, 193 euro voor niet-leden.

Data: 29 maart 2020, 9u30-17u00

Locatie: Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel, Volksstraat 7, 2018 Antwerpen

Inschrijving: Ines Rothmann, inesrothmann@hotmail.com, 0484.900.794

Meer info: https://lava.yoga/teachers/cpd-yoga-for-pelvic-floor-health.html?fbclid=IwAR3xhXQIgBuyihekClgq6S9GinX2OP3xQx7xv7c8xLMBp0RuQ-HGHjowTw0

Lestaal: Engels