De Hormonale Fysiologie van het Geboorteproces, Borstvoeding en Optimale Hechting - Birthimprints, Alden-Biesen

23/10/2019
Activiteiten georganiseerd door bevriende organisaties

 

De Hormonale Fysiologie van het Geboorteproces, Borstvoeding en Optimale Hechting.  Lezing met Anna Verwaal.

 

Waarom is een fysiologische bevalling ‘volgens moeder natuur’ zo belangrijk? Hoe beïnvloeden geboorte hormonen de verbinding tussen moeder en kind? Wat kunnen we doen om dit levensbelangrijke proces zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen?

Een lezing gebaseerd op de meest recente wetenschappelijk bewezen ontdekkingen in de hormonale fysiologie, en het belang van het behouden van een optimaal en ‘ongestoord’ geboorteproces.

 

 

Programma

09.30 – 17.30

  • De rol van de hormonale fysiologie op de zwangerschap, het geboorteproces, de borstvoeding en verbinding tussen moeder en baby
  • Het effect van deze hormonen op elke fase van het geboorteproces voor moeder en baby
  • Hoe geboorte hormonen de aanstaande vader beïnvloeden
  • De manier waarop medicatie en medische ( routine) procedures de hormonale fysiologie verstoren
  • Langdurige effecten van het verstoren van het geboorteproces op de gezondheid van moeders, baby’s en onze samenleving

Doelgroep

Deze lezing is voor alle geboorte professionals, vroedvrouwen, gynaecologen, doula’s én toekomstige ouders die graag de noodzakelijke kennis en vaardigheden willen hebben om een optimale omgeving voor een ongestoorde geboorte te creëren. Deze informatie brengt een diepgaand respect en een veel dieper begrip van hoe ‘Moeder Natuur’ het geboorteproces heeft ontworpen voor moeder en kind.

Locatie

Alden Biesen

Deelnameprijs

·         € 185 incl. btw.

·         Betaling via KMO-portefeuille mogelijk.

 

Anna Verwaal is als verpleegkundige gespecialiseerd in moeder en kind, UCLA gecertificeerd borstvoeding instructeur (lactatiekundige), consultant voor bewuste conceptie en geboorte, instructeur over de primaire periode voor geboorte professionelen en geboortefotograaf en sinds 1990 woonachtig en werkzaam in de USA.

Na een lange carrière in de klinische verloskunde en de gespecialiseerde thuiszorg in Los Angeles merkte ze dat ze liever individueel met gezinnen en baby’s wilde werken om geboortetrauma’s te voorkomen en te helen.

Momenteel word Anna over de hele wereld gevraagd voor lezingen en workshops over het cellulaire geheugen van de geboorte-ervaring, de fysiologische en hormonale blauwdruk van bevallen en hechten en de diepe psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het geboorte proces.

Ze is al sinds 1996 lid van APPPAH, the Association of Pre & Perinatal Psychology and Health.

Voor meer informatie zie interview met Anna in de Happi.Kidz (najaar 2012), haar TEDxTalk  op youtube  of bezoek FromWombToWorld.com

 

Inschrijven en meer informatie

https://www.birthimprints.com/home/hormonale-fysiologie-van-het-geboorteproces-23-oktober-2019/