Hulpmiddelen bij Borstvoeding - Medicourse, Antwerpen

09/10/2019

Programma

Algemeen

Tijdens deze workshop krijg je een overzicht van alle hulpmiddelen die beschikbaar zijn om de borstvoeding te ondersteunen. Je kan deze hulpmiddelen ook allemaal bekijken. Daarnaast krijg je praktisch advies rond het correct gebruik van alle hulpmiddelen. Het lesmoment wordt opgedeeld in twee thema's. De workshop wordt begeleid door een IBCLC lactactiekundige.

Indeling

Deel 1: Kolftoestellen

De belangrijkste groep hulpmiddelen om de borstvoeding te ondersteunen zijn de kolftoestellen. Elk van deze toestellen heeft specifieke eigenschappen: manueel, elektrisch, dubbelzijdig, enkelzijdig en verschillende programma’s. We maken kennis met alle toestellen op de markt en leren de specificiteiten van elk van de toestellen.

Deel 2: Diverse hulpmiddelen

Naast de kolftoestellen bestaan nog heel wat andere hulpmiddelen zoals tepelhoedjes, lekschalen, tepelbeschermers, feeding cups, borstvoedingshulpsets en nog vele andere. Leer al deze materialen kennen samen met het correcte gebruik om trauma's te voorkomen.

 

Data, uren en locaties

27 februari – Gosset hotel, Dilbeek, telkens van 19u30-22u30

22 mei – De Casteleer, Turnhout, telkens van 19u30-22u30

9 oktober – Lodge.co, Antwerpen (naast Centraal Station), telkens van 19u30-22u30

 

Deelnameprijs

€105 excl BTW, inclusief één avondmaaltijd 

Als je een ondernemingsnummer hebt in Vlaanderen kan je altijd gebruik maken van de KMO-portefeuille. In dat geval krijg je 40% van het inschrijvingsbedrag gesubsidieerd.

 

Inschrijven

https://www.medicourse.be/nl/kalender/hulpmiddelen-bij-borstvoeding