Infant Mental Health, VIVES Brugge

30/10/2019

Baby’s en jonge kinderen fascineren, ze hebben een grote aantrekkingskracht, zijn allemaal verschillend en laten zich niet zomaar lezen of kennen. Ze verwijzen naar de kracht van het leven maar roepen door hun afhankelijkheid ook kwetsbaarheid op. Baby’s zijn dragers van veel betekenissen. Dé baby of het jonge kind bestaat niet, zelfs tijdens de zwangerschap wordt er al over de baby gedacht, worden betekenissen toegekend of angsten geprojecteerd. Vanaf de eerste ontmoetingen leren baby’s dat ze deel zijn van een relationele wereld. Die relaties vormen de blauwdruk voor alle toekomstige relaties en zijn bepalend voor de balans tussen veerkracht en kwetsbaarheid in het latere leven. 

 

Infant Mental Health (IMH) betekent letterlijk de geestelijke of mentale gezondheid van baby’s en jonge kinderen. De centrale vraag in de IMH-visie is: hoe beïnvloeden ouder, kind en omgevingsfactoren de ouder-kindrelatie en hoe kunnen we de kwaliteit van de ouder-kindrelatie bevorderen zodat dit ten goede komt aan de ontwikkeling van de baby?

 

De geestelijke gezondheidszorg voor baby’s, jonge kinderen en hun zorgfiguren staat nog in zijn kinderschoenen. Er is nood aan een breed gedragen Infant Mental Health-visie met ‘wrapped care’ rond gezinnen over verschillende hulpverleningsorganisaties heen. Baby’s en jonge kinderen kunnen niet wachten!

 

Woensdag 30 oktober 2019 / 9u30 - 16u30

Doelgroep

Voor iedereen met een hart voor de allerkleinsten en hun zorgfiguren

 

Locatie

VIVES Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge

 

Deelnameprijs en Inschrijven 

€ 102 - € 87 voor Sig-participanten

Uiterste inschrijvingsdatum: 21 oktober 2019

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Inschrijven via www.sig-net.be > vormingen

Accreditering werd aangevraagd i.s.m. de Vereniging van Revalidatieartsen

 

poster