A LIFE-huis congres - Life huis,Brugge

07/06/2019

Tijdens deze bijscholing krijg je een overzicht over wat acupunctuur, (neuro)biofeedback en zelfregulatie is en hun toepassing binnen het werkdomein van de vroedvrouw.

Ook wordt reizen tijdens de zwangerschap besproken.

 

Doelgroep: vroedvrouwen, (para-) medisch geschoolden en alle geïnteresseerden.

 

Programma

Dit congres wordt georganiseerd door a LIFE-huis, dit is een netwerk van verschillende medici en paramedici die klassiek geschoold zijn en daarnaast nog iets complementairs doen. Dit team wordt ondersteund door een aantal academici.

Het congres is vooral bedoeld voor vroedvrouwen en daarom werd er accreditatie aangevraagd die meetelt als permantevorming voor vroedvrouwen. Alle onderwerpen worden besproken in functie van het werkdomein van de vroedvrouw. Ook niet-vroedvrouwen en studenten zijn welkom op deze bijscholing..

 

Tijdens dit congres worden de medische de risico’s besproken rond reizen in de zwangerschap. Dit wordt gegeven door Dr Dries Tant (huisarts, tropisch geneeskunde en acupuncturist), die reeds vele expedities en medische hulpverlening deed in diverse (ontwikkelings-)landen in de wereld.

Hiernaast wordt zelfregulatie en biofeedback besproken door mevr. Nicole Vandeweghe (kinesist, biofeedback- en zelfregulatietrainer). Zij begon haar carrière als kinesist en heeft vele koppels voorbereid met behulp van zelfregulatie en biofeedback op de arbeid en bevalling om zo minder medische interventies nodig te hebben. Verder was ze jarenlang de persoon die opleidingen in zelfregulatie voor professionelen verzorgde in Vlaanderen.

Als laatste spreker hebben we dhr. Simon Fransoo (vroedvrouw en aspirant-acupuncturist), hij is de jongste van het a LIFE-huis. Hij bespreekt acupunctuur en de toepasbaarheid ervan binnen de gynaecologie en de verloskunde. Acupunctuur heeft namelijk een veel grotere toepasbaarheid dan wat er bij ons van gekend is.

NA dit congres ben je instaat om tal van zaken meteen toe te passen tijdens je werk als vroedvrouw of adequaat te kunnen doorverwijzen om zo de gezondheid van u client te bevorderen.

 

Praktische Info

Locatie: Radisson Blu hotel Brugge

Tijdens de lunch voorzien we een uitgebreid koud buffet. De koffie pauzes wordt er een mini versnapering buffet aangeboden.

 

Deelnameprijs

Standaard: €100

Studenten: €85

 

Inschrijven

Inschrijvingen: via https://www.life-huis.com/events/life-huis-congres-voor-vroedvrouwen-2019

Inschrijven voor: 27 mei 2019