Opleiding homeopathie en verloskunde - Vereniging Verloskunde & Homeopathie (VV&H) - Rotterdam (NL)

09/09/2016

Voor verloskundigen die in hun dagelijkse praktijk gebruik willen maken van klassieke homeopathie zal de VV&H wederom in September 2016 in samenwerking met de Homeopathie Academie Nederland (HAN) een modulaire post-HBO opleiding: Homeopathie en Verloskunde starten. Een door de NVKH (Landelijke Beroepsvereniging Klassieke Homeopathie) erkende studie.

Na afloop van deze opleiding is de verloskundige in staat zelfstandig te functioneren als professioneel verloskundig-homeopaat.

Een breed scala van klachten rond zwangerschap, bevalling en kraambed kunnen effectief, veilig en eenvoudig behandeld worden. Met als resultaat een tevreden moeder en/of kind en minder doorverwijzingen naar de 2e lijn. Homeopathie biedt zeker een extra dimensie aan ons beroep!
 
Naast verdieping in de filosofie en grondbeginselen van de homeopathie leer je tijdens de opleiding homeopathische geneesmiddelenkennis (Materia Medica) van de belangrijkste homeopathische middelen die je kunt inzetten bij klachten tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed.  De werking, de juiste keuze, dosering en toediening van homeopathische middelen worden zowel theoretisch als praktisch toegelicht door middel van realistische casuïstiek en praktijktrainingsdagen. Onderwerpen die o.a. aan de orde zullen komen zijn; behandeling van zwangerschapsmisselijkheid, dreigende miskraam, hypertensie, problemen bij de bevalling zoals uitblijvende weeën, angsten, naweeën, icterus bij de baby, borstvoedingsproblemen etc. Aan het eind van de opleiding vindt er zowel een theoretische als praktische toets plaats, waarbij je casuïstiek uit je eigen praktijk presenteert.
 
Wil je meer weten over de opleiding en kennis maken met de docenten?
 
Kom naar de open dag!
 
Datum: vrijdag 10 juni 2016
 
Tijd: 13.00-15.00 uur
 
Adres: Verloskundig centrum Wereldkind; Proveniersplein 5  te  Rotterdam ( 3min lopen van CS )
 

Praktische informatie

Een heel studiejaar met tweewekelijkse cursusdagen is voor veel verloskundigen soms teveel in combinatie met werk en andere activiteiten. Om die reden herhalen we vanaf September 2016 onze modulaire variant waardoor je in 2016-2017 in totaal drie modulen kunt volgen. De mogelijkheid is ontstaan om enerzijds toch het hele jaar in één keer te doen maar anderzijds in kortere onderdelen van 3-4 maanden een deelcertificaat te behalen.

Aanvang volgende module:  9 September  2016

- Cursusdag: 2x per maand op vrijdag van 9.30 - 15.30 uur

- Plaats: Rotterdam, 3 min lopen van CS, Utrecht bij voldoende inschrijvingen

 

Diploma

Voor een erkend diploma heb je uiteindelijk 3 certificaten nodig. Deze kun je dus op eigen tempo in drie fasen behalen, verdeeld over 1 of 2 jaar. Afgestudeerden ontvangen een door de landelijke beroepsvereniging klassieke homeopathie (NVKH) erkend diploma, hetgeen o.a. vergoeding van behandelingen door zorgverzekeraars garandeert.

Bij vragen graag contact opnemen met het secretariaat  via:

secretariaat@vvenh.nl of via vmean@icloud.com  . Telefoonnummer 06-40505966.

Meer info.