Opleiding tot HypnoBirthing Docent - Antwerpen

30/06/2016

In Nederland ervaren steeds meer zwangere vrouwen en verloskundigen de grote voordelen van HypnoBirthing en het gebruik van zelfhypnose tijdens de zwangerschap en bevalling. De betrokken zorgverleners zijn onder de indruk van de rust en het schijnbare gemak waarmee zo’n geboorte verloopt.

De cursus HypnoBirthing voor zwangere vrouwen is erop gericht de moeder en haar geboortepartner goed te informeren en voor te bereiden (lichamelijk en geestelijk) op de geboorte. Zij leert zicht te ontspannen, het proces over te laten aan haar lichaam en haar eigen pijnstillende endorfine aan te maken. Daardoor zal de geboorte vaak sneller en doorgaans ontspannen en comfortabel verlopen, vaak zelfs zonder noemenswaardige pijn.

Op 30 juni en 1, 2 en 3 juli 2016 bieden wij de officiële HypnoBirthing the Mongan method docenten opleiding ook in België te Antwerpen. Deze opleiding is volledig in het Nederlands. Accreditatie bij de Federale raad voor vroedvrouwen is aangevraagd.

Wat is er mooier dan dat u als vroedvrouw uw cliënten nog beter kunt helpen zich effectief voor te bereiden op een prettige, soepele geboorte?

Zelfhypnose

De methode werkt onder andere met zelfhypnose, ofwel diepe lichamelijke ontspanning en een geconcentreerde geest. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die gebruik maken van zelfhypnose tijdens de baring minder pijn ervaren en vaker helemaal geen behoefte hebben aan medicamenteuze pijnbehandeling. Zij hebben vaker een spontane vaginale bevalling en minder noodzaak tot bijstimulatie en sectio’s. Ook neemt het KNOV hypnose op in haar nieuwe standpunt ‘Voorlichting over pijn en pijnbehandeling tijdens de baring’ als comfortverhogende maatregel.

Comfort en zelfvertrouwen

Naast zelfhypnose maken ademhalingstechnieken, visualisatie, informatie en het loslaten van angst het HypnoBirthing® programma tot een complete prenatale cursus voor zwangere stellen.

Vreugdevolle herinnering

HypnoBirthing bied een frisse kijk op het geboorteproces en de kracht van vrouwen. In deze opleiding wordt onder meer uiteen gezet welke invloed angst heeft op zwangerschap en bevalling, en hoe het angst - spanning - pijnsyndroom kan worden omgebogen naar vertrouwen - ontspanning - comfort. Zodat de geboorte van een kind, een ervaring die ouders én kind hun hele leven bij zich dragen, een vreugdevolle herinnering wordt.

Het volledige programma vind u op http://www.hypnobirthinggelderland.nl/informatie/de-cursus/waar-en-wanneer. Hier kunt u ook het aanmeldingsformulier voor de docentenopleiding invullen voor deelname. Op de website van het HypnoBirthing Institute in de USA vind u ook meer informatie https://us.hypnobirthing.com/hypnobirthing-practitioner-certification/