Partnergeweld in de perinatale periode - AP Antwerpen

23/03/2018
Activiteiten georganiseerd door bevriende organisaties

Vrijdag, 23 maart, 2018 

09u00 tot 17u00
Campus Spoor Noord-Noorderplaats
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen
 

De periode rond zwangerschap en bevalling zijn grote mijlpalen in het leven van vele koppels en hun families. Het brengt vaak blijdschap en geluk met zich mee, maar in de meeste gevallen ook heel wat uitdagingen. Deze uitdagingen doen zich voor op heel wat vlakken, maar zeker ook op het vlak van de partnerrelatie. 

Uit onderzoek blijkt dan ook dat de zwangerschap en kraamtijd perioden zijn van grote kwetsbaarheid voor partnergeweld aangezien de noden en behoeften op fysiek, psychisch, sociaal en economisch vlak onderhevig zijn aan grote veranderingen. 

Als vroedvrouw begeleid je op een intensieve manier koppels doorheen de perinatale periode, maar toch is het niet evident op deze problematiek in te spelen. Hoe herken ik de signalen en symptomen? Hoe kan ik partnergeweld bevragen? Hoe moet ik reageren en wat kan ik doen? Deze interactieve training met experte Dr.An-Sofie Van Parys, reikt hiervoor concrete handvaten aan. Snel inschrijven is een must, vermits het deelnemersaantal beperkt is! 

Tijdens de studiedag zal gestart worden met een algemene omkadering van het probleem van partnergeweld in de periode rond de zwangerschap. Hoe kun je het probleem identificeren, bevragen, een concrete aanpak vinden, ... . Nadien krijg je de kans om de theorie in de praktijk om te zetten via een workshop. 

Praktische informatie

Kostprijs

€60,00| studenten €30,00

Inschrijven
Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier. Kies voor code 1722.
Er is een maximum van 40 deelnemers. De inschrijvingsdatum bepaalt de rangorde.