Pre-Trefdag bijscholing over ‘Hechting’ - CC Hasselt

18/10/2017
Activiteiten georganiseerd door VLOV vzw

Onderwerpen :

Perinatale mentale gezondheidszorg

Hechting

De dag start om 9u00 en eindigt om 16u30.

9u00 tot 9u15: Introductie tot het onderwerp

9u15 tot 10u15: Ervaringsverhaal (Thomas Vanderbeke vertelt zijn verhaal i.v.m. de mentale gezondheidszorg van zijn vrouw)

10u15 tot 10u45: Pauze

10u45 tot 11u45: Helga Peeters,Coördinator Pilootproject Perinataal Geestelijke Gezondheid – Provincie Antwerpen en Dr. An Sofie Vanparijs, Coördinator Pilootproject Geestelijke Gezondheidszorg – Provincie Oost Vlaanderen

Zij zullen het proces voorstellen om tot een sterk Vlaams zorgpad te komen met het doel de perinatale mentale gezondheidszorg op een goede manier op te vangen .

11u45 tot 12u30: Marijs Lenaerts,  psychologe, kinder- en gezinstherapeute op de Moeder-Baby-Eenheid van het P.C. Bethanië te Zoersel, www.pzbethanienhuis.be

Marijs zal een presentatie geven over “De geboorte van een relatie”

12u30 tot 13u30:  Middagpauze

13u30 tot 16u30: Anna Verwaal

De prenatale periode is belangrijk voor de rest van het leven. Een vormende tijd, vertelt Anna Verwaal – geboorteconsulente, verpleegkundige met moeder-kindspecialisatie, lactatiekundige. Zij geeft wereldwijd workshops, lezingen en geboortebegeleiding. Haar expertise is preconceptionele tot postnatale begeleiding.

o       Conceptie en Zwangerschap, hoe beïnvloedt dit ons leven?

o        Langdurige Gevolgen van de Geboorte Ervaring

Tijdens deze lezingen, gebaseerd op de laatste ontdekkingen in cellulaire biologie en pre- en perinatale psychologie, leer je hoe de conceptie, de prenatale periode en de geboorte-ervaring een imprint vormt.

Locatie

Cultuurcentrum Hasselt vzw, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt - www.ccha.be

Prijs:

Leden: €87
Niet-leden: €125.

Gelieve het inschrijvingsgeld te storten op rekeningnummer  BE50 4211 1511 3118 met vermelding van 'Hechting + naam'.

Bij inschrijving aanvaard je de algemene inschrijvings- en annulatievoorwaarden.*

Dit programma sluit aan bij het beroepsprofiel van vroedvrouwen en is opgenomen als Permanente Vorming voor vroedvrouwen

Inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

 *Algemene inschrijvings- en annulatievoorwaarden
•    Inschrijven voor de studiedag is geldig en definitief via het aangegeven online inschrijvingsformulier of via mail aan info@vroedvrouwen.be.
•    Deelname aan de studiedag is enkel mogelijk na betaling van het inschrijvingsgeld. VBOV vzw kan u steeds vragen het bewijs van betaling voor te leggen.
•    Annuleringen dienen altijd door de deelnemer te gebeuren per e-mail aan info@vroedvrouwen.be.
•    Bij annulatie van inschrijving wordt een administratiekost van €10 aangerekend. Annulaties van inschrijvingen die we minder dan 10 kalenderdagen vóór aanvang van de activiteit ontvangen, worden niet meer terugbetaald.
•    Ingeschrevenen die niet kunnen deelnemen aan de activiteit, kunnen altijd iemand anders in hun plaats sturen. Dit dient per mail gemeld te worden aan info@vroedvrouwen.be.