Voetzoolreflexologie voor vroedvrouwen - Rijmenam

16/10/2015
Activiteiten georganiseerd door bevriende organisaties

Wegens het enthousiasme van de collega's over een inleidende demonstratie ivm voetzoolreflexen bij zwangeren en bevallen moeders (tijdens een Vlov kring) dachten we eraan om een 4-daagse cursus in te richten speciaal voor vroedvrouwen.

Greetje Van den Eede is al jaren gepassionneerd met zwangeren en baby's bezig en kan boeiend over voetzoolreflexologie praten. Ze schreef een boek over 'Zwangerschapsreflexologie' in samenwerking met Suzanne Enzer, een Engelse vroedvrouw, die voetzoolreflexologie met zeer veel succes toegepast heeft in haar praktijk zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling en ook postnataal en voor baby's. Zij is nu op rust.

Greetje is geen vroedvrouw maar heeft het hart van een vroedvrouw als je ze bezig ziet en hoort over haar werk met voetzoolreflexen voor zwangeren. Ze voelt ongelooflijk veel aan de voeten en kan ons met deze natuurlijke methode efficiënt verder helpen in verschillende situaties van ons vroedvrouwenwerk zowel pre-per- als postnataal.

De cursus zwangerschapsreflexologie voor vroedvrouwen laat de deelnemers toe de principes en praktijk van voetreflexologie bij hun cliënten te gebruiken om de natuurlijke processen te ondersteunen. Het gaat over technieken die de hormonale balans herstellen en de vrouw terug in haar evenwicht laten komen. Kleine kwaaltjes (misselijkheid, bandenpijn, vermoeidheid, oedeem, constipatie, paniek, angst voor bevalling, verminderde toeschietreflex, stilvallende weeën, stuitligging van de baby, indaling, laattijdige bevalling, enz...) kunnen zo op een natuurlijke manier worden aangepakt, binnen de praktijk van de vroedvrouw, in het ziekenhuis/geboortehuis/thuis tijdens de bevalling, of bij de mama's thuis, postnataal.

De cursus bevat ook informatie over de ontwikkeling van de baby, de manifestatie ervan op de voet van de moeder, en reflexologie voor de pasgeboren baby.

De cursus is zeer praktijkgericht. Voorkennis van voetreflex is voor de vroedvrouwen niet vereist.

 

De cursus duurt 4 dagen en is in twee delen verdeeld.

Deel 1 bevat de basis en de periode van preconceptie tot het einde van de zwangerschap

Deel 2 handelt over de Inkomende Ziel (baby) en ‘zwangere voeten’, de bevalling en de postnatale periode.

 

Data: 16/10, 23/10 (deel1) en 13/11, 20/11 (deel 2) van 9.30u tot 16u (ongeveer zes uur les per dag)

 

Mee te brengen: 3 kussens mee, 3 handdoeken, massage-olie en stiften (om op de huid te tekenen) en handboek (werkboek, cursus) : Zwangerschapsreflexologie, een werkboek” , Greetje Van den Eede ISBN 9789074002035 (tweede druk verwacht in de zomer: € 24.95) Kan ter plaatse aangekocht worden.

Plaats: Geboortehuis Inanna, Dijleweg 98 2820 Rijmenam

Inschrijven: via : kittyvandenbogaert@skynet.be Meer info : Greetje Van den Eede www.denatuurbalans@telenet.be

Lesbijdrage: € 240 voor de 4 dagen per persoon, te storten op HOom bvba Dijleweg 98 2820 Rijmenam IBAN BE48 7510 0374 2927

 

Max 12 personen, minimum 6 personen . Graag inschrijven en betalen vóór 1 oktober 2015. De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

 

Van elke deelnemer wordt verwacht dat ze op de derde dag (13/11) een kleine presentatie naar voor brengen over hun werk met zwangerschapsreflexologie.

Alle deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat na het beëindigen van de vierdaagse.

Accreditatie wordt aangevraagd.