Webinar: Voorlichting Hypnobirthing voor vroedvrouwen - HypnoBirthing

20/04/2020

Voorlichting HypnoBirthing voor vroedvrouwen

 

HypnoBirthing krijgt voet aan de grond, nu ook in België

Steeds meer vroedvrouwen krijgen de vraag : ‘Ik wil bevallen met HypnoBirthing®, kunt u mij daarin ondersteunen?’ En steeds meer zorgverleners zijn onder de indruk van de rust en het schijnbare gemak waarmee zo’n geboorte verloopt.

 

Bevallen hoef je niet te leren, dat doet het lichaam. Maar voor veel westerse vrouwen is het moeilijk om dit proces te laten gebeuren vanuit ontspanning.

Terwijl die ontspanning nou juist zo belangrijk is om goed te kunnen bevallen. Dat weet iedere vroedvrouw.

 

Herkent u dit:

  • u hoort cliënten regelmatig over angst voor de geboorte en wilt hen graag helpen die angst los te laten
  • de zwangere kiest voor een zo natuurlijk mogelijke geboorte maar heeft niet voldoende vertrouwen in zichzelf en de bevalling om het proces te laten gebeuren
  • u wilt cliënten helpen ontspannen bij de geboorte maar het lukt niet
  • u ziet de barende regie verliezen tijdens de geboorte waardoor ze zich overgeleverd voelt
  • U ziet partners er verloren bij staan en zich machteloos voelen

 

HypnoBirthing werd al meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld door Marie Mongan en sindsdien wordt de cursus over de hele wereld gegeven. Jaarlijks gebruiken duizenden vrouwen de filosofie en technieken van HypnoBirthing om hun baby vol vertrouwen te baren.

 

Beroemdheden die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de populariteit van HypnoBirthing zijn o.a. Angelina Jolie,  Kate Middleton, Doutzen Kroes en Josje Huisman (zij is begeleid door één van uw collega vroedvrouwen die bij ons de opleiding volgde).

 

Ervaring van vroedvrouw Leentje van Dijck

In maart 2018 heb ik de opleiding tot HypnoBirthing docent gevolgd. Het geven van de cursus is echt een verrijking van mijn werk als vroedvrouw. Het succes begon direct bij de eerste cursus die ik gaf. De eerste HypnoBirthing baby uit mijn cursus is prachtig thuis geboren. Het is haar 1e kindje en baby zat al bekkenbodem bij aankomst. De moeder heeft niet geperst maar heeft echt zo mooi de baby naar beneden geademd, gaaf perineum. Moeder gaf aan dat ze helemaal weg was tijdens laatste stuk en geen pijn heeft ervaren. Er was een student bij en ze had dit echt nog nooit gezien. By the way deze mama is met tonnen angst en zenuwen aan de cursus HypnoBirthing begonnen. Het lukte haar de eerste lessen niet om te ontspannen. Na les 3 heeft ze een prachtig keerpunt ervaren. Ik ben zo blij met dit nieuwe stuk in mijn beroep.

Josje (K3) heeft bij mij de cursus privé gevolgd en hier super veel aan gehad. Ze heeft een boek geschreven met een mooi hoofdstuk rond HypnoBirthing erin.

 

Hoe mooi zou het zijn als uw cliënten:

  • tools in handen hebben om hun angsten en belemmerende gedachten los te laten en een positieve mindset creëren
  • na iedere les die ze volgen meer vertrouwen krijgen in zichzelf, hun lichaam en het geboorteproces
  • technieken kunnen toepassen om zichzelf in een diepe ontspanning te brengen
  • weten wat zij belangrijk vinden voor de geboorte van hun kindje en hoe zij deze wensen kunnen communiceren 
  • een partners hebben die weten wat ze kunnen doen om hun vrouw werkelijk te ondersteunen en echt onderdeel van de geboorte te zijn

 

De cursus HypnoBirthing voor zwangere stellen brengt al deze mooie dingen binnen handbereik voor uw cliënten.

In deze voorlichting voor vroedvrouwen leert u wat de cursus HypnoBirthing inhoud en wat deze voor u en uw cliënten kan betekenen. Daardoor kunt u cliënten die de cursus HypnoBirthing hebben gevolgd beter begeleiden tijdens de geboorte. U weet wat zij hebben geleerd, wat de uitgangspunten van HypnoBirthing zijn en kunt daardoor beter inspelen op hun wensen.

Misschien wilt u liever zelf de cursus gaan aanbieden dan uw cliënten doorverwijzen. Voor dat geval zal aanbod komen wat de opleiding inhoud.  

 

Vreugdevolle herinnering

HypnoBirthing heeft een frisse kijk op het geboorteproces en de kracht van vrouwen. In de cursus wordt onder andere uiteen gezet welke invloed angst heeft op zwangerschap en geboorte, en hoe de angst-spanning-pijn spiraal kan worden omgebogen naar vertrouwen – ontspanning - comfort. Zodat de geboorte van een kind een vreugdevolle herinnering wordt. En dat is belangrijk want de geboorte ervaring, die dragen zowel ouders als kind immers een leven lang met zich mee!

 

Deze voorlichting wordt gegeven in de vorm van een gratis webinar

Voor het geval je nog niet eerder een webinar hebt meegemaakt, het is een interactieve lezing via internet die u kunt volgen thuis op de bank of waar u het maar prettig vindt. Het enige wat u nodig hebt is een computer, laptop, tablet of smartphone en internet. 

Na aanmelding ontvangt u een link en 5 minuten voor aanvang klikt u op de knop "bekijk webinar". Het is niet ingewikkeld. U hoeft niets te installeren op je computer. Wij verschijnen in beeld op uw computer/tablet/smartphone en het webinar begint, net als bij een lezing.
Het verschil is: u ziet en hoort ons, maar wij u niet. U kunt wel vragen stellen via de chat tijdens het webinar. We willen er graag een interactieve lezing van maken en beantwoorden u vragen graag.

 

Ervaring van een Belgische vroedvrouw:

Voor alle collega’s, doula’s, of anderen die met hart en ziel geloven in fysiologie en de kracht van het natuurlijk geboorteproces is dit ‘de’ opleiding om te volgen!

Deze opleiding geeft je alle tools mee om gezinnen in hun kracht te zetten en handvaten te verstrekken om een onvergetelijke, bewuste en liefdevolle zwangerschap en geboorte te krijgen. 

Benita en Yvonne zijn daarnaast ook gewoon topmadammen en eerlijk gezegd is de opleiding ook een cadeautje voor jezelf

Spread the word! Hoe meer ouders dit weten, hoe meer mooie geboorteverhalen er zullen volgen. 

Leila Chatbri Vroedvrouw

 

Bent u nieuwgierig geworden naar wat de cursus HypnoBirthing inhoud? Heeft u cliënten die de cursus hebben gevolgd of de cursus graag willen volgen?

Schijf u dan hier in https://enjoy-hypnobirthing.webinargeek.com/hypnobirthing-voor-vroedvrouwen-en-doula-s

Datum: 20 april 2020

Tijd: 20.00 tot 21.00 uur

Plaats: online waar u wilt als u maar internetverbinding heeft.

 

Deze voorlichting wordt gegeven door Benita Verheem en Yvonne Baars.

Zij zijn beide 10 jaar HypnoBirthing docent en hebben bij elkaar meer dan 1000 koppels in hun cursus gehad. Ze zijn beide doula en hypnotherapeut. In 2014 heeft Marie Mongan hen benoemd tot opleiders (faculty members of the HypnoBIrthing institute) voor België en Nederland. Sinds dien hebben zij met veel passie en plezier over de 100 docenten opgeleid.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.enjoy-hypnobirthing.nl/