Lisa Schoenmaekers

STUDIE

Lisa studeerde in 2014 af als vroedvrouw aan de opleiding Vroedkunde Limburg. Vervolgens startte ze met de master Gezondheidsvoorlichting –en bevordering, die ze in 2016 behaalde met grote onderscheiding. Voor haar thesis  ‘De invloed van peers op de snackconsumptie van Vlaamse adolescenten’ ontving ze vanuit de opleiding de prijs voor ‘beste masterproef van het academiejaar 2015-2016’.

WERK

Na een periode van reizen, begon Lisa als studieverpleegkundige –en coördinator binnen het Geriatrics Clinical Trial team van het UZ Brussel. Ze werkte er mee aan farmaceutische studies m.b.t. de ziekte van Alzheimer en sarcopenie. Wegens het gemis naar de (vroedvrouwen)zorgpraktijk, besloot ze om te stoppen in Brussel en startte ze in oktober 2017 op de dienst gynaecologische, urologische en abdominale heelkunde in het AZ Sint-Lucas te Gent. De job in de verpleegkundige praktijk combineerde ze sinds februari 2018 met haar werkzaamheden voor het VBOV vzw als wetenschappelijk medewerker. In juli van hetzelfde jaar kwam er een plaatsje vrij op het fertiliteitscentrum van het AZ SInt-Lucas en greep ze maar al te graag deze kans om terug als vroedvrouw aan de slag te gaan.

VBOV vzw

Lisa werd als student-vroedvrouw lid van de toenmalige VLOV in 2011. In 2018 werd ze lid van de werkgroep ‘Wetenschappelijk Onderzoek’.