Schuilt er een goede vroedvrouw in jou?

Het is voor een vroedvrouw belangrijk om zorgvuldig te werken. Een beetje slordigheid kan tot levensbedreigende situaties leiden. Je zult jezelf dus een secure werkhouding moeten aanleren.

Je zegt dat je secuur bent. Dat is belangrijk voor een vroedvrouw. Een beetje slordigheid kan immers tot levensbedreigende situaties leiden.

Je vindt hygiëne belangrijk. Dat is een eigenschap die goed past bij een vroedvrouw. Het gaat om een medisch beroep en het voorkomen van besmetting is dus belangrijk.

Hygiëne is heel belangrijk voor een vroedvrouw. Het voorkomen van besmetting heeft een hoge prioriteit. Je zult jezelf dus moeten aanleren om jezelf (en anderen) goed schoon te houden.

Je vindt jezelf doortastend en besluitvaardig. Heel belangrijk voor een vroedvrouw die onder soms moeilijke omstandigheden besluiten moet nemen waar veel van afhangt!

Een vroedvrouw  moet onder soms moeilijke omstandigheden besluiten nemen waar veel van afhangt. Je zult dus veel moeten oefenen om toch knopen te kunnen doorhakken, ook als de situatie lastig of onduidelijk is.

Je zegt van jezelf dat je je dingen goed driedimensionaal kun voorstellen. Dit is een eigenschap die goed van pas komt om te bepalen hoe het kindje in de buik ligt! Erg belangrijk voor een vroedvrouw.

Je mist de eigenschap om jezelf dingen driedimensionaal te kunnen voorstellen. Deze eigenschap is wel belangrijk om te bepalen hoe het kindje in de buik ligt. Je kunt proberen om jezelf hierin te trainen als je vroedvrouw wilt worden, want het is onmisbaar voor het beroep!

Een vroedvrouw krijgt te maken met allerlei soorten mensen in een bijzondere periode van hun leven. Meestal zullen deze mensen heel anders zijn dan jezelf en dingen meemaken die jij nog niet hebt meegemaakt. Toch moeten zij vertrouwen hebben in jou. Je zult dus moeten accepteren dat je heel veel met mensen te maken krijgt die niet op jou lijken.

Een vroedvrouw krijgt te maken met allerlei soorten mensen in een bijzondere periode van hun leven. Meestal zullen deze mensen heel anders zijn dan jezelf en dingen meemaken die jij nog niet hebt meegemaakt. Toch moeten zij vertrouwen hebben in jou. Het is dus gunstig dat je graag met mensen te maken hebt die niet op jou lijken!

Als vroedvrouw is het belangrijk dat je je gedachten en ideeën goed kunt uiten. Je geeft aan dat je dit goed kunt. Dit heb je nodig om te communiceren met toekomstige ouders, collega's en anderen.

Als vroedvrouw is het belangrijk dat je je gedachten en ideeën goed kunt uiten. Je geeft aan dat je dit minder goed kunt. Je zult hier aan moeten werken, want je hebt het nodig om te communiceren met toekomstige ouders, collega's en anderen.

Het lijkt er op dat je je goed kunt verplaatsen in anderen. Als vroedvrouw dien je je te verplaatsen in de aanstaande of kersverse ouders. Ook als de dingen niet gaan zoals zij dat verwacht hadden.

Een vroedvrouw dient zich te verplaatsen in de aanstaande of kersverse ouders. Ook als de dingen niet gaan zoals zij dat verwacht hadden. Het zou kunnen dat je je lastig kunt verplaatsen in anderen. Als dit zo is, moet je hier aan werken.

Een vroedvrouw komt soms in heftige situaties terecht. Bijvoorbeeld lastige bevallingen of problemen met aanstaande moeders en/of hun omgeving. Het lijkt er op dat je sterk in je schoenen staat. Dat is een eigenschap die je als vroedvrouw goed kunt gebruiken.

Een vroedvrouw komt soms in heftige situaties terecht. Bijvoorbeeld lastige bevallingen of problemen met aanstaande moeders en/of hun omgeving. Het zou kunnen dat je het hier moeilijk mee krijgt. Je zult jezelf tot een sterke persoonlijkheid moeten ontwikkelen om je werk als vroedvrouw te doen.

Anderen zeggen dat je goed kunt samenwerken. Dat komt goed van pas als je vroedvrouw wilt worden, want je werkt ook in teamverband (bijvoorbeeld met de collega’s op een dienst , de kraamhulp of gynaecoloog).

Je krijgt nog niet vaak te horen dat je goed kunt samenwerken. Als vroedvrouw werk je ook in teamverband (bijvoorbeeld met de collega’s op een dienst of met de kraamhulp of gynaecoloog). Het is dus belangrijk dat anderen vinden dat je dat goed kunt. In de opleiding kun je daaraan werken.

Intuïtie is belangrijk bij het werken in complexe situaties. Theoretische kennis is echter in de verloskunde onmisbaar. Als er nog onvoldoende kennis is, wordt onder andere door de vroedvrouwen zelf onderzoek gedaan. Je zult dus moeten wennen aan het gebruiken (en ontwikkelen) van theorie.

Je geeft aan dat je theorie minstens zo belangrijk vindt als intuïtie. Intuïtie is weliswaar handig bij het werken in complexe situaties, maar theoretische kennis is in de verloskunde onmisbaar. Als er nog onvoldoende kennis is, wordt onder andere door de vroedvrouwen zelf onderzoek gedaan.