Verder studeren

Indien je wenst verder studeren na het behalen van je diploma bachelor in de Vroedkunde, zijn er verschillende mogelijkheden.

Je kan doorstromen naar de ‘Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde’. Deze studie duurt twee jaar en kan ook deeltijds gevolgd worden zodat een combinatie met werken mogelijk is. Met het masterdiploma ben je opgeleid om onderzoek te verrichten, coördinerende taken uit te voeren en innovaties uit te werken en te implementeren. Deze opleiding kan gevolgd worden op verschillende universiteiten.

De Vrij Universiteit Brussel biedt dan weer een opleiding 'Master of Science in het management en beleid van de gezondheidzorg'.

Je kan je ook omscholen tot verpleegkundige. De opleiding Verpleegkunde ontwikkelde een traject van 60 studiepunten, waarbij bachelors in de Vroedkunde kunnen instappen om in 1 jaar het diploma bachelor in de Verpleegkunde te halen. De afgestudeerden van dit verkorte traject hebben nadien de mogelijkheid om een banaba Pediatrische & Neonatologische Zorg te volgen die een meerwaarde is om te werken op alle afdelingen met een zorgprogramma Pediatrie

RIALTO traject - Thomas More, Campus Lier.