Dorien Lanssens

studie

In 2009 startte Dorien met haar studies tot vroedvrouw aan Vroedkunde Limburg in Hasselt. In 2012 behaalde ze dit diploma en studeerde ze met onderscheiding af. Onmiddellijk hierna schreef Dorien  zich in aan de Katholieke Universiteit Leuven voor een Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, afstudeerrichting Vroedkunde. Dit diploma behaalde ze met onderscheiding in 2014.
In september 2014 startte Dorien haar doctoraatsopleiding aan de Universiteit van Hasselt in samenwerking met het Ziekenhuis Oost Limburg.

werk

Sinds september 2014 werkt Dorien als doctoraatsstudent aan de Universiteit van Hasselt en het Ziekenhuis Oost Limburg. Dit in de cluster gynaecologie en onder het domein Mobile Health Unit. De titel van haar doctoraatstudie is ‘Remote monitoring: what, how and when’.

vlov vzw

Dorien werd in 2009 lid van de VLOV wanneer ze haar studies als vroedvrouw begon. Bij het afstuderen behaalde ze de VLOV-prijs voor ‘Vroedvrouw van het Jaar’. Na een korte pauze van 2012 – 2013, hernam Dorien haar lidmaatschap in 2014. Sindsdien is zij lid van de werkgroepen ‘Profilering van de Vroedvrouw’ en ‘Wetenschappelijk onderzoek’.