VBOV Jaarthema - VBOV, online

Datum

 

Alvast van harte welkom op 

VBOV Jaarthema 'Hoofd Zaak'

 

Een goede gezondheid betekent in balans zijn met je fysieke, mentale en sociale gezondheid. De mentale gezondheid is van primordiaal belang voor het algemeen welzijn en voor een kwaliteitsvol leven. In een goede mentale gezondheid zijn, betekent ook dat een evenwicht gevonden wordt tussen alle aspecten van het bestaan: het fysieke, psychische, spirituele, sociale en economische.

Zwangerschap en geboorte brengen grote veranderen met zich mee voor moeders en hun gezin. Zij komen terecht in een kwetsbare periode. Perinatale mentale gezondheid is een belangrijk aspect waar vroedvrouwen uit verschillende domeinen in  hun werk aandacht voor dienen te hebben. 

Vroedvrouwen komen in hun werk in contact met stressvolle en steeds veranderende situaties. Dit legt extra druk op de vroedvrouw. Om te zorgen voor iemand, dien je zelf ook een goede gezondheid te hebben. Een continue mentale ondersteuning van de vroedvrouw is cruciaal.

Daarom koos de VBOV dit jaar voor het thema 'Hoofd Zaak', laten we een hoofzaak maken van het ondersteunen en bevorderen van een goede mentale gezondheid, bij de vroedvrouw en haar zorgvragers.

 

 

Programma

Deze startavond wordt geen vorming met lezingen en presentaties. Vanuit ervaringsverhalen, getuigenissen én de inbreng van de deelnemers wordt een gesprek aangegaan die de noden bij vroedvrouwen in kaart zullen brengen. In het najaar plannen we een dag rond perinatale mentale gezondheid.

Dit programma wordt aangeboden aan VBOV-leden. Hou deze pagina en onze communicatiekanalen in de gaten voor verdere informatie!

Deze startavond gaat door van 19u30 tot 21u00.

Deelnemers ontvangen een attest permanente vorming van 1u30.
 

Deelnameprijs

Gratis

 

Locatie

Online.

De link om deel te nemen aan Zoomsessie zal 1 dag voor de meeting via mail doorgestuurd worden naar de deelnemers.

 

Inschrijven

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het secretariaat van de VBOV vzw via mail info@vroedvrouwen.be, telefonisch op het nummer 03/218 89 67 of via het contactformulier.

 

Scroll door naar beneden voor het inschrijvingsformulier 

!! zie jij geen inschrijvingsformulier? Om je als VBOV-lid in te schrijven moet je ingelogd zijn op jouw VBOV-profiel.

 

Uren permanente vorming
1 uur 30 minuten
Inschrijvingsformulier