Workshop Foetale Harttonen: STAN: Basistheorie en casuïstiek - Arteveldehogeschool, Gent

Datum

 

Tijdens zwangerschap en arbeid beluisteren we via doptone/CTG/STAN de foetale harttonen. Zowel voor de eerste als tweede lijn bieden we diverse workshops aan. Begeleid je laagrisico zwangerschap en arbeid en wil je je kennis verhogen met betrekking tot het foetaal welzijn? Gebruik je CTG en STAN en wil je je verder trainen in de analyse, gekoppeld aan een gericht management?

Elke workshop duurt 3,5 uur en is afzonderlijk te volgen. Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we interactief, aangevuld met theoretische duiding. 

Andere workshops in kader van foetale hartonen:

  1. Intro ‘Physiological CTG’: Verfrissende kijk op CTG  dinsdag 29 september 2020 van 9.00u -12.30u
  2. Foetale harttonen in de laagrisico setting  maandag 12 oktober 2020 12u tot 15.30 
  3. Verdieping ‘Physiological CTG’:  8 Cs’ benadering /Meconium, bloeding, infectie en FHT

 

Programma

STAN: Basistheorie en casuïstiek   dinsdag 29 september 2020 13.30u-17u

Continue monitoring met ST analyse (STAN) wordt uitgevoerd als bijkomende test voor het foetaal welzijn. Regelmatige herhaling van de achtergrondkennis over de ST-analyse in combinatie met casuïstiek kunnen een boost geven aan je vertrouwen. Is het event nu wel of niet significant? Wat is nu ook alweer een T/QRS- ratio? Wat zijn de richtlijnen? Wat doen bij slechte signaalkwaliteit? Een kleine greep van vragen die meermaals op de werkvloer worden gehoord. Op een interactieve manier en vanuit de praktijk trainen we in deze workshop onze STAN en analysevaardigheden verder in.

 

Deelnameprijs

€50 per workshop

 

Locatie

Arteveldehogeschool
Campus Kantienberg
Voetweg 66
9000 Gent

 

Informatie en inschrijven

https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/foetale-harttonen-de-kijker-wat-zegt-de-foetus of via mail naar griet.wuyts@arteveldehs.be