Masterclass: Til jouw groepslessen naar een ander niveau. Sessie 3: Mindfulness en meditatie in je groepslessen - De Kraamvogel, Antwerpen

Datum

Mindfulness is een effectieve en wetenschappelijk onderzochte stressreductie techniek die erg waardevol kan zijn in het begeleiden van (toekomstige) ouders, zowel in groep als individueel. Denk maar aan geleide meditaties voor een workshop over arbeid en bevalling. Of het meegeven van een eenvoudige oefening aan een super gespannen ouder om zichzelf te reguleren, zodat ze zich makkelijker kan afstemmen en verbinden met haar kindje.

Mindfulness oefeningen integreren in de praktijk hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wel kan het misschien spannend of zelfs ongemakkelijk zijn om deze tools aan te reiken aan (toekomstige) ouders.

Tijdens deze masterclass reiken we je enkele praktische tips en tricks om zelf geleide meditaties te maken, zodat je met meer vertrouwen deze stress reducerende technieken kan integreren in de praktijk. Leuk extraatje: met deze tools kan je ook zelf aan de slag zodat je met meer rust en aandacht in je leven kan opdagen.

Wat levert het je op?
  • Je weet waarom het integreren van mindfulness in het geven van groepslessen (maar ook tijdens consultaties) een goed plan is en krijgt inzicht over de oorsprong van mindfulness.
  • Je leert hoe je een basis meditatiescript opbouwt zodat je in de toekomst geleide meditaties of mindfulness oefeningen kan afstemmen op je doelgroep.
  • Je ontdekt de do’s en don’ts bij het aanreiken van meditaties, zodat je traumasensitief en veilig aan de slag kan met de oefeningen in de praktijk.
  • Je oefent en krijgt een hand-out met inspiratie voor het schrijven van jouw oefeningen en twee uitgeschreven meditaties die je alvast kan gebruiken in je praktijk.

Registreer je hieronder voor deze ene sessie.

Meld je aan en schrijf in voor de reeks van 3 masterclasses met korting.

 

Deelnameprijs

€50
 

Locatie

De Kraamvogel, Antwerpen

 

Informatie en inschrijven

kraamvogel.be