Auditverslag 2022 RIZIV

Op de laatste RIZIV-vergadering werd het auditverslag 2022 voorgesteld.

Download het hier.

Enkele bedenkingen:

  • Het rapport geeft de cijfers weer van 2021 waarbij er vastgesteld wordt dat er een overschrijding is van de postnatale zorg en een licht daling van de prenatale zorg. Vanuit de sector werd er geduid op het feit dat – zeker tijdens covidperiodes- de ziekenhuisopname de tendens kent nog te verkorten en dat de stijging te wijten is aan de extra zorg die dan dient aangeboden te worden.

  • Uitbetaling van het beschermend materiaal:
    De periode van 1/12/202 tot en met 30/06/2021 zullen worden uitbetaald in de loop van februari op de rekening die via MyRIZIV is gekend.

  • Er is een KB in ontwikkeling die ook voor een vierde periode een vergoeding voorziet voor beschermend materiaal, van 1/7/2021 tot en met 31/03/2022. Jammer genoeg zal dit met dezelfde voorwaarden een halvering van de vergoeding betekenen. We hebben hier heftig op gereageerd, omdat we net in deze periode meer covid positieve gezinnen zien, de FFP2 maskers duurder zijn en deze niet door de overheid voorzien. We kregen hier echter geen verhaal. Dit is een budgettaire beslissing. Het KB is nog niet afgerond, datum van KB dient nog bepaald te worden. Dit zal binnenkort door het RIZIV bekend gemaakt worden.


Heb je na het lezen van het auditverslag nog vragen? Contacteer ons via info@vroedvrouwen.be