Vierdaagse lunchwebinar: Digitale opfriscursus voor voorschrijvende vroedvrouwen  - MediCourse, Online

Datum

Deze sessie gaat door als lunchwebinar van 12.15 - 12.45  door op 17, 18, 19 en 20 augustus 2020.

 

Sinds 2014 mogen vroedvrouwen – mits het volgen van een extra opleiding – voorschrijven. De vroedvrouw mag niet zomaar alle geneesmiddelen voorschrijven. De lijst van geneesmiddelen die de vroedvrouwen in het kader van hun activiteiten mogen voorschrijven, is vastgelegd in een koninklijk besluit. De lijst is ondertussen reeds twee keer geüpdatet. 

Tijdens deze opleiding gaan we grondig doorheen alle geneesmiddelen die de vroedvrouw mag voorgeschrijven. We bekijken de indicaties en plaatsbepaling van naderbij, we evalueren welke specialiteiten op de markt zijn en wat de specifieke doseringen zijn. Ook gaan we in op contra-indicaties en mogelijke bijwerkingen. Ten slotte leggen we nogmaals stap voor stap uit welke tekst op het voorschrift moet terecht komen. 

 

Programma

De opleiding wordt aangeboden als e-learning. Dat betekent echter niet dat het er niet interactief aan toegaat. De opleiding is opgedeeld in 4 delen. 

*    Deel 1: Vitamines & vaccinaties
*    Deel 2: Medicatie bij pijnstilling, reflux & misselijkheid
*    Deel 3: Medicatie bij postpartum bloedingen & orale anticonceptie *    Deel 4: Medicatie bij infecties van de blaas, vagina, tepel & mond 

Na inschrijving krijg je toegang tot ons online opleidingsplatform. Elk deel gaat van start met asynchroon video- en documentatiemateriaal. Dit kan de deelnemer lezen en bekijken op eigen tempo en neemt ongeveer 1 à 1.5 uur in beslag. Vervolgens sluiten we het deel af met een interactieve webinar waarbij we casussen bespreken met betrekking tot de geziene onderwerpen. Tijdens deze webinars kan je ook al je vragen stellen. Daarna wordt het volgende deel opengezet en start de cyclus opnieuw. Op deze manier werken we de opleiding af. 

 

Deelnameprijs

195 excl BTW

  • Vroedvrouwen die lid zijn van de VBOV krijgen op deze cursus 20% korting via bijzondere boekingscode "LIDVBOV" 
  • Op het resterend bedrag kan elke zelfstandige vroedvrouw nog 30% subsidie ontvangen via de KMO-portefeuille 
  • Zelfstandige vroedvrouwen die lid zijn van de VBOV betalen zo €109, excl BTW 

 

Locatie

Deze opleiding gaat volledig digitaal door.

 

Informatie en inschrijven

https://www.medicourse.be/nl/kalender/opfriscursus-voor-voorschrijvende-vroedvrouwen