3 daagse opleiding Economische evaluaties van medische interventies: doelgerichte opleiding voor onderzoekers, evaluatoren en doe-het-zelvers - ME-TA , Leuven

Datum

21 - 23 september 2022


Programma

Dag 1: woensdag 21 september, 2022 (9u-17u)
• Introductie tot Health Technology Assessment (HTA): het medisch en economisch perspectief toegelicht a.d.h.v. een aantal voorbeelden.
• Economische evaluaties: waarom, wat is het, de gebruikte terminologie, enz.
• De ICER threshold: wanneer is een interventie zijn geld waard? de ideale wereld van ‘League tables’ en de praktijk.

Dag 2: donderdag 22 september, 2022 (9u-17u)
• Beslisbomen en Markov modellen: het theoretisch concept en toelichting a.d.h.v. een voorbeeld uit de praktijk in Excel.
• Richtlijnen voor economische evaluaties van medische interventies. Een overzicht van aandachtspunten en mogelijke valkuilen a.d.h.v. een aantal praktijkvoorbeelden.
• QALY’s en QoL: geschikte instrumenten voor het meten van levenskwaliteit en het ondersteunen van economische evaluaties. De Europese richtlijnen: wees goed geïnformeerd vooraleer u aan uw onderzoek begint.

Dag 3: vrijdag 23 september, 2022 (9u-17u)
• Waarom en hoe rekening houden met onzekerheid in economische evaluaties: deterministisch en probabilistisch modelleren (theorie en praktisch voorbeeld).
• Transparant presenteren en interpreteren van resultaten op de zogenaamde ‘costeffectiveness plane’ en de ‘cost-effectiveness acceptability curve’ (theorie en praktisch voorbeeld).
• Op een systematische manier economische literatuur identificeren: optimaliseren van uw tijd/opbrengst via specifieke databanken en zoektermen voor HTA’s en economische evaluaties (theorie en praktisch voorbeeld).

 
Deelnameprijs

Inschrijvingen vóór 15 augustus 2022: €950 voor personen uit de publieke/academische sector, €1390 voor de private/consultancy sector. Warme lunch (3x) en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Inschrijvingen na 15 augustus 2022: 10% extra. Alle bedragen zijn exclusief BTW. Korting van 10% bij deelname van 3 of meer collega’s van eenzelfde dienst.

 

Locatie


Hotel 'Park Inn by Radisson Leuven' (www.parkinn.com/hotel-leuven)

 

Informatie en inschrijven

Download de flyer.

Voor inschrijvingen en verdere vragen omtrent deze opleiding kunt u rechtstreeks
contact opnemen met Mattias Neyt (mattias.neyt@me-ta.eu).