Congres van het kind (tweedaagse) - KPNI, Antwerpen & livestream

Datum


Hoe wapenen wij onze kinderen voor de toekomst?

We ontmoeten deze wondere wezens als arts of osteopaat, kinesitherapeut, gezondheids- of gezinsprofessional. Maar ook als ouder of grootouder.

En allemaal willen we voor hen het allerbeste. Wat kunnen wij nu doen voor het welzijn van kinderen? Hoe kunnen we hen geven wat ze nodig hebben in een veranderende wereld?
 

Een toolkit vol actuele wetenschappelijke kennis en liefdevolle wijsheid

Tijdens dit kPNI-congres brengen we op een integrale, onderbouwde en diepmenselijke manier inzichten en technieken samen die ons empoweren om de volwassenen van morgen sterker te maken. Sterker op immunologisch, neurologisch, psychologisch en energetisch vlak.
 

De eerste 1000 dagen van het leven

Met een open blik kijken we naar de eerste 1000 dagen van het leven. Die periode vanaf conceptie tot de leeftijd van 2 jaar is bepalend voor ons latere wellbeing en stresssysteem. We speuren er naar die elementen die we kunnen herprogrammeren. Met in ons achterhoofd steevast een van de sterkste principes uit de kPNI: 'Een mens zoekt met zijn symptomen naar dat wat hij eerder heeft gemist.' In de kindertijd vinden we sleutels die bijdragen tot een tevreden leven, tot gezondheid op alle vlakken. Om deze zoektocht met succes te volbrengen, hebben we kennis nodig … en een open hart.
 

Trending topics

Twee dagen lang bundelen we de expertise van Nederlandse en Vlaamse sprekers die al jaren een bezielde stem zijn voor kinderen, hun ouders en hun tribe. In meer dan 10 sessies verrijken ze je met talks over ondermeer:

 • kinderen in de wereld van vandaag, zelfregulatie en coregulatie
 • slaapstoornissen, stress en trauma bij kinderen, Early Life Stress
 • psychologische en neurologische ontwikkeling van ouder en baby
 • impact van borstvoeding en van wat de moeder eet
 • familiesystemen en familieopstellingen
   

Sprekers met een hart voor kinderen

Met trots stellen we een programma voor dat de unieke knowhow van sprekers vanuit verschillende achtergronden en ervaringsdomeinen integreert. We verwelkomen o.a.:

 • kinder- en jeugdpsychiaters Peter Adriaenssens en Binu Singh
 • coach, opsteller en schrijver Els van Steijn
 • grondlegger van de kPNI Leo Pruimboom als keynote speaker
 • arts, psychosociaal therapeut en coach Luc Swinnen
 • docent Orthomoleculaire Therapie Fien Demeulemeester

De inspirerende line-up van dit congres danken we aan de inbreng van onze eigen community. Deze keer hadden we jullie namelijk gevraagd welke sprekers jullie het liefst op het congres zien verschijnen. De meeste van jullie favoriete sprekers hebben ook volmondig ja gezegd! Ook mogen we met dankbaarheid meedelen dat de meeste sprekers (een deel van) hun sprekersloon aan SOS Kinderdorpen doneren. Bovendien gaat de opbrengst van dit congres integraal naar SOS Kinderdorpen.

Uiteraard zijn je kids welkom op het congres. Opvang is voorzien voor kinderen vanaf 0 jaar! Mail ons via info@kpnibelgium.com om ons in te lichten (vermeld zeker het aantal kinderen en de datum).

 

Programma

Het programma vind je hier.

 

Deelnameprijs

Tickets en prijzen vind je hier.
 

Locatie

Bluepoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Online
 

Informatie en inschrijven

kpnibelgium.com