Is de job van zelfstandig vroedvrouw financieel leefbaar? - Arteveldehogeschool, Gent

Datum

Je job graag doen is één ding, maar er ook kunnen van leven is van essentieel belang om hem ook op langere termijn vol te houden. Dit is een bezorgdheid die erg leeft bij zelfstandige vroedvrouwen en bij diegene die graag als zelfstandige willen beginnen. Welkom op deze interactieve studiedag met veel praktijkvoorbeelden.

 

Programma
  • Wat is een financieel plan en hoe begin ik eraan.
  • Welke kosten komen er allemaal kijken bij de opstart van een praktijk?
  • Wat is een gezonde balans tussen inkomsten/kosten/belastingen?
  • Wat zijn de voor- en nadelen aan een zelfstandig statuut (hoofd- of bijberoep)?

 

Al of niet deconventioneren is een hot item binnen de wereld van de zelfstandig vroedvrouwen. Hier komen direct veel vragen bij kijken. Hoe doe ik dit concreet? Zal mijn cliënteel die extra opleg willen/kunnen betalen? Gaan er nog doorverwijzingen van bv. de ziekenhuizen komen?

Als laatste deel is er nog de concrete toepassing van de nomenclatuur van de vroedvrouwen. Het is soms een kluwen van regeltjes: wat je mag je wanneer aanrekenen, welke nummers mogen er al of niet gecombineerd worden, welke supplementen mag je aanrekenen. Dit laatste deel wordt gegeven aan de hand van oefeningen. 

Doelgroep

Vroedvrouwen

Lesgever(s)

  • Karolien Willems is vroedvrouw, mede-oprichtster van Geboren in Gent en praktijklector aan Arteveldehogeschool. 
  • Bram Bracke is boekhouder bij boekhoudkantoor Adfibodem en heeft ervaring met de boekhouding van vroedvrouwen en vroedvrouwpraktijken.
 
Deelnameprijs

95 euro

 

Locatie

Campus Kantienberg
Voetweg 66
9000 Gent

 

Informatie en inschrijven

arteveldehogeschool.be