Emotionele eerste hulp voor ouders en baby - Birthimprints, Alden Biesen

Datum
Programma

Trainingsprogramma (4 dagen) met Thomas Harms.

Module 1: 

1 & 2 september 2023 

  • Zelfverbinding, ademhaling en innerlijke veiligheid.
  • Emotionele eerste hulp - Basisprincipes van vroege crisisinterventie met baby's en ouders na de geboorte.

Tijdens deze eerste tweedaagse zal Thomas Harms laten zien hoe lichaamsgerichte versterking van de verbinding met jezelf je als mantelzorgers kan helpen om vicieuze cirkels binnen pre-, peri- en postpartale crisis van ouders met hun ongeboren en pasgeboren kinderen te doorbreken. 

Video voorbeelden laten zien hoe ouders, door een bewuste en accepterende relatie met zichzelf te herstellen, een proces van 'besmettelijke gezondheid' kunnen inluiden en spontaan toegang kunnen krijgen tot de lichamelijke en expressieve taal van hun kinderen.
 

Module 2: 

19 & 20 maart 2024

 

  • Trauma, huilen en gehechtheid.
  • Emotionele eerste hulp voor getraumatiseerde ouders en baby's na een overweldigende stress situatie rondom de geboorte.

Tijdens de volgende tweedaagse staan we stil bij hij hoe het concept van “zelfverbinding” kan worden gebruikt in het werk met overmatig huilende baby's en ouders die ernstige traumata hebben ervaren tijdens en na de geboorte. Thomas Harms zal laten zien hoe lichaamswerk en zacht verbaal werk kan helpen om de emotionele stress los te laten die verbonden is met het pre-, peri- en postpartale verlies van verbinding in het veld van moeder, vader en het ongeboren / pasgeboren kind.

Emotionele Eerste Hulp is een lichaamsgerichte therapie die acuut ingezet kan worden.  Deze therapie is gericht op ouders, baby's en peuters om regulatie- en hechtingsstoornissen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar te overwinnen. 

Deze aanpak is de afgelopen 30 jaar stap voor stap ontwikkeld en ligt voornamelijk in het therapeutische, educatieve en klinische werk met ouders en kinderen van 0 tot 3 jaar.

Thomas Harms is psycholoog en lichaamspsychotherapeut.  Hij heeft een eigen praktijk in Bremen (Duitsland) en is directeur van het Centrum voor Primaire Preventie en Lichaamspsychotherapie (ZePP) in Bremen, opgericht in 1996. Hij is werkzaam als Trainer voor Lichaamspsychotherapie en Supervisor.

Meer info over Thomas Harms en zijn werk kan je vinden op: www.thomasharms.org  en www.emotionelle-erste-hilfe.org

 

Thomas Harms schreef verschillende boeken en is auteur in vele landen van Europa.  In 2019 verscheen er ook een Nederlandstalig boek dat we zeker kunnen aanbevelen: “Waarom je baby huilt en hoe je je kind kunt troosten.”

 

Deelnameprijs
 

300 euro (excl BTW) per module.

Inclusief broodjeslunch

 

Locatie

Alden Biesen

 

Informatie en inschrijven

www.birthimprints.com