Filmavond: Vaders Zien! - Fara, online

Datum

Vaders worden in de perinatale hulpverlening vaak over het hoofd gezien. Met deze filmavond en nabespreking willen we de beleving van mannen en de impact van een beslissingsproces bij moeilijke zwangerschapskeuzes in beeld brengen. 
 

Programma

Pappa's rouwen ook - Stichting Rouwkost

In de documentaire ‘Pappa’s rouwen ook’ gaan Wesley, Bjorn, Tom, Robbie en Bram in gesprek met elkaar om het kwetsbare en moedige verhaal te vertellen over hoe ze zijn omgegaan met het verlies om hun overleden kind(eren). Wat gebeurde er? En welke invloed heeft rouw had op hun relatie, emoties, gezin en de manier waarop ze voor zich zelf hebben gezorgd? Waar liepen ze in het dagelijks leven en op het werk tegenaan? Wat deed het verlies met de manier waarop ze nu in het leven staan?

In deze documentaire krijg je als kijker een uniek kijkje in het rouwende vaderhart. Een must see voor iedereen die een kind heeft verloren!

Ongepland - Janetta Ubbels

Wat als je een vrouw van 37 met een kinderwens bent en je eigen vader adviseert om ‘het gewoon te doen’? In ‘Ongepland’ gaat regisseur Janetta Ubbels vanuit dit vertrekpunt in gesprek met mannen die ongepland vader zijn geworden. We krijgen een inkijk in wat het voor hen betekent om aan de zijlijn van het beslissingsproces te staan en hoe zij hun weg in het vaderschap gevonden hebben. 

Een korte film waarin het ideale gezinsplaatje en de maatschappelijke normen met betrekking tot de kinderwens emotioneel en ethisch worden afgewogen.

Nabespreking

We gaan in gesprek met:

  • Bjorn Visser - Stichting Rouwkost
  • Tom Van den Broeck - zelfstandig vroedvrouw bij La Madrugada
  • Niki Vanhamel - Daddycation
  • Jeroen De Troyer - zelfstandig vroedvrouw bij De Tiende Maand

Met hen bespreken we het belang van afgestemd zwanger worden en de impact van een beslissingsproces bij moeilijke zwangerschapskeuzes. We wisselen uit over hoe wij als hulpverleners vaders meer kunnen betrekken in de perinatale periode, maar zeker ook meer oog kunnen hebben voor hun (soms) kwetsbare beleving. 

Aanwezigheidsattest

Een aanwezigheidsattest wordt doorgestuurd na de filmavond die twee opleidingsuren bevat. 

 

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt 5 euro.

De inschrijving is pas definitief na overschrijving op rekeningnummer BE32 7364 0355 2602 BIC: KREDBEBB met vermelding ‘naam + filmavond'.
 

Locatie

De filmavond gaat online door. Uiterlijk een dag voor het event krijg je een link tot deelname doorgestuurd.

 

Informatie en inschrijven

fara.be