Introductiecursus pre- en perinatale psychotherapie - Birthimprints, Sint-Truiden

Datum

3 - 5 maart 2023

vr. 15.30 – 20.00
za. 09.30 – 19.00
zo. 09.30 – 17.00

 
Programma

Oorzaken, gevolgen en heling van geboorte ervaringen.

Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het werk binnen de pre- en perinatale psychotherapie is deze introductie cursus een mooie manier om hiermee kennis te maken.

Ons leven wordt op verschillende vlakken sterk beïnvloed door de ervaringen die we hebben in de moederschoot.  Deze prenatale ervaringen, samen met de ervaringen die we opdoen tijdens onze geboorte creëren en psychologische landkaart die vele aspecten van ons leven mee bepaalt.

Deze introductiecursus is ontworpen om kennis te maken met deze materie.  Beknopte stukjes theorie en zelfervaring wisselen elkaar af tijdens deze driedaagse.  Tijdens deze dagen krijg je een beeld van het brede scala aan effecten die prenatale- en geboorte ervaringen kunnen hebben op zuigelingen maar ook nog steeds op jou als volwassene.

Daarom wordt er tijdens deze studiedagen ook ruim tijd besteed aan het ontdekken van je eigen pre- en perinatale ervaringen en hoe deze jouw leven nog steeds kunnen beïnvloeden.  Met behulp van theorie, meditatie, lichaamsbewustwording en oefeningen gaan we het lichaamsgeheugen meer ruimte geven.  We gaan op zoek naar onze herinneringen over hoe we ons leven in de moederschoot en onze geboorte hebben ervaren.  Het bewustzijn van deze ervaringen kan een begin zijn om je los te maken van patronen die pre- of perinataal een imprint vormden.

Doorheen het procesgericht werken zal er kennis gemaakt worden met methodieken die gericht zijn op het helen van trauma en stressgerelateerde ervaringen.

Deze methodieken zal je steeds in jouw proces kunnen gebruiken om om te gaan met intense ervaringen en imprints en kan je uiteraard ook integreren in jouw werk als hulpverlener.

Vanwege het persoonlijke en intensieve karakter van deze studiedagen werken we in kleine groep.  We willen graag voldoende tijd maken voor ieders proces waarbij je veilig voelen, empathie en respect voor elkaar belangrijke pijlers zijn.

Docent: Max Peschek

Max Peschek is een ervaren therapeut binnen de pre- en perinatale psychotherapie en teacher aan het IPPE (institute for pre and perinatal education van Karlton Terry) hij zal ons begeleiden tijdens deze 3-daagse training.

 

Deelnameprijs

€ 485 excl. btw / Incl. lunch

 

Locatie

Vleugelhoorn, Sint-Truiden

 

Informatie en inschrijven

birthimprints.be