Neonatale Life Support - VIVES, Kortrijk

Datum

De NLS opleiding is ontwikkeld om praktische instructie te geven bij het reanimeren van baby's bij en direct na de geboorte. Het is ontworpen voor alle gezondheidswerkers, ongeacht hun discipline of status, die kunnen worden opgeroepen om een pasgeboren baby te reanimeren.

We doorlopen hierbij de fysiologische processen die aan de grondslag liggen van een apneu, bradycardie en een slechte conditie bij de geboorte na een hypoxisch letsel.

De opleiding focust op een gestandaardiseerde benadering van de reanimatie van baby's die hulp nodig hebben bij de geboorte met nadruk op het doorslaggevende belang van luchtwegbeheer en longinflatie, en de beperkte rol voor borstcompressies en medicijnen.

Technieken zoals directe laryngoscopische inspectie van de orofarynx, aspiratie, orofaryngeale hulpmiddelen, ballon masker ventilatie, gebruik neopuff, borstcompressies, navelkatheter,… worden geoefend op basis van constructieve feedback met extra aandacht voor communicatie en teamwerk.

Met deze specifieke opleiding waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen ligt de focus op zowel het inhospitaal- als prehospitaalgebeuren. Hiermee willen we je als hulpverlener een goede basis aan competenties meegeven zodat je op correcte wijze pasgeborenen kan benaderen en gericht stabiliseren.

De opleiding sluit zeer nauw aan bij de praktijk. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met experten uit het werkveld. Door het simuleren van waarheidsgetrouwe gebeurtenissen uit het werkveld krijg je de mogelijkheid om in een veilige context te oefenen.

Door het interactieve karakter van deze vorming worden maximum 18 deelnemers toegelaten.

 
Programma

Bekijk hier het programma.
 

Deelnameprijs

110 euro

 

Locatie

VIVES, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk

 

Informatie en inschrijven

vives.be