Netwerkdag Gender Disappointment - Fara, online

Datum


Wat als je enorm teleurgesteld bent over het geslacht van je ongeboren baby? Dit wordt "Gender Disappointment" genoemd. Tijdens deze netwerkdag kom je er alles over te weten! 

De laatste jaren neemt de aandacht voor deze thematiek in de populaire media toe en vinden mensen (met een vaak grote lijdensdruk) hun weg naar Fara. Het ontbreekt echter aan een duidelijk verwijsnetwerk van therapeuten met ervaring en/of voeling met gender dissapointment en daar willen we verandering in brengen!

Met het netwerkmoment hopen we mensen met interesse in deze thematiek samen te brengen om kennis te maken, bij te leren en expertise uit te wisselen. 
 

Programma

09u: Verwelkoming door Fara

09u20: Bianca Rozendaal - medeoprichter van genderdisappointment.nl en ervaringsdeskundig. 

Zij neemt ons mee in de worsteling, vragen en bezorgdheden van vrouwen en koppels die teleurstelling ervaring in het geslacht van hun (ongeboren) kindje. Ze vertelt ons hoe hulpverleners deze mensen de ruimte kunnen geven om hun ervaringen en gevoelens te kunnen delen.

10u05: Intermezzo 'Challenging Gender Selection' door Tereza Hendl

10u20: Intermezzo 'Verwachtingen van ouders rond het krijgen van een jongen of meisje.' Studenten stellen hun masteronderzoek voor. 

10u30: Pauze

10u45: Fiona Groenewald - Counselling psychologist met een doctoraat rond Gender Disappointment

Zij neemt ons mee in haar therapiekamer. Hoe gaan we therapeutisch aan de slag met vrouwen of koppels die worstelen met teleurstelling in het geslacht van hun (ongeboren) kindje? Welke thema's keren regelmatig terug? Zowel op het moment dat zij overwegen om een zwangerschap al dan niet te breken, maar ook en vooral wanneer de zwangerschap wordt verdergezet of wanneer het gezin compleet is er er wordt gerouwd om de gezinssamenstelling.
 

11u45: Heidi Mertes - Professor ethiek aan UZ Gent en voorzitter van De Maakbare Mens

Zij laat haar licht schijnen op de ethiek achter gender disappointment en gender selectie, maar ook op de maatschappelijke ontwikkelingen richting controle waarbinnen gender disappointment kadert. Ze daagt je uit om je eigen blik en gevoeligheden op de thematiek helder te krijgen.

12u30: Interemezzo 'Hoe ga je als hulpverlener om met verwachtingen van ouders?' Studenten stellen hun masteronderzoek voor. 

12u40: Afsluiter door Fara

Met bijzondere aandacht voor de mogelijkheden om een verwijsnetwerk uit te bouwen. 

 

Deelnameprijs 

€30
 

Locatie

Online, via Zoom.
De dag voor het evenement krijg je de Zoom-link doorgestuurd.
 

Informatie en inschrijven

Schrijf je hier in.

Fara.be