Hulp voor Oekraïense vluchtelingen

Ons vroedvrouwenhart leeft mee met alle Oekraïners en in het bijzonder de vrouwen, moeders, zwangeren en kinderen op de vlucht.
Ook de vroedvrouwen zullen in contact komen met Oekraïense vluchtelingen. We zullen hen omringen met warme zorg en een gevoel van veiligheid.

(update: 15 juni 2022)
 

Nuttige info voor vroedvrouwenzorg
 

(Bron: ECK De Kraamvogel)

 

Initiatieven van vroedvrouwen
 

 • 'Verloskundigen voor verloskundigen in Oekraïne' 
  Irina Coomans, opleidingsmanager Vroedkunde van Thomas More Hogeschool in Turnhout, vertrekt samen met een andere vroedvrouwen en met honderden hulppakketten voor zwangere vrouwen en kraamvrouwen naar de Pools-Oekraïense grens om daar hulp te bieden. Daarvoor werkt ze samen met de Poolse Magda Stankiwiccz die een verloskundige praktijk heeft in Rotterdam. De missie vertrekt op 1 april. Op 27 maart stellen vrijwilligers op de Thomas More-campus in Turnhout de pakketten samen. De hogeschool ondersteunt dit initiatief.
  De actie heeft een facebookpagina voor alle info en de stand van zaken: https://www.facebook.com/VerloskundigenvoorverloskundigeninOekraine/.


 

Wil je financiële en materiële steun bieden?
 

 • Het Belgisch Consortium 12-12 zamelt geld in voor de slachtoffers uit Oekraïne. Je kan een gift doen via de website 12-12.be
   
 • Het Rode Kruis zamelt geld in om ter plaatse voedsel, water en medicijnen aan te kopen. Een bijdrage storten kan via hun website of op het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353, met de mededeling 'Oekraïne'. 
   
 • Artsen zonder Grenzen biedt noodhulp aan in Oekraïne en de buurlanden. Een bijdrage storten kan online of op het rekeningnummer BE73 0000 0000 6060, met de mededeling 'INT'. 
   
 • Heb je thuis een plekje vrij om Oekraïeners op de vlucht tijdelijk op te vangen? Of heb je een leegstaande vakantiewoning of appartement? Ga naar de website van je stad of gemeente en meld je aan.

Ken je nog initiatieven of heb je interessante info voor vroedvrouwen? Mail ons via info@vroedvrouwen.be