Lancering anonieme chat op website 'Twijfel bij zwangerschap'

Ondertussen is het 2 jaar geleden dat het initiatief ‘Twijfel bij zwangerschap’ gelanceerd werd door het Adoptiehuis. Wanneer iemand twijfelt aan haar zwangerschap staat een multidisciplinair team klaar om samen met haar, en eventueel haar omgeving, alle opties te bekijken. Deze kosteloze begeleiding die alle opties evalueert wordt ondersteund door een website, een 0800-nummer, een Facebook-pagina en flyers en affiches.

LANCERING ANONIEME CHAT

Vandaag wordt de anonieme chat op de website gelanceeerd. Er was reeds de mogelijkheid om via facebook messenger een bericht na te laten. Dit kan een drempel zijn omdat je dat doet vanuit je eigen facebook profiel. Iedereen geeft zich op deze manier bloot. Via de chat op de website, kan men volstrekt anoniem in gesprek gaan, wat drempelverlagend kan zijn.

Een multidisciplinair team staat klaar om online cliënten te ontvangen om hen een eerste vorm van ondersteuning te kunnen bieden.

CHAT – CONCREET

Er zijn 3 openingsmomenten (ochtend, middag, avond) waar steeds 1 begeleider online actief is. Mocht het toch niet passen, is er steeds de mogelijkheid om een chatafspraak te maken buiten de openingsmomenten via het mailadres chat@adoptiehuis.be.

TWIJFEL BIJ ZWANGERSCHAP ALS GIDS

Het is de bedoeling om het voor ongepland zwangere vrouwen zo gemakkelijk mogelijk te maken de weg naar de dienst te vinden. We hopen dat de anonieme chat hen hierbij kan helpen. Vervolgens gaan de begeleiders graag met hen in gesprek om zo alle mogelijke opties te bekijken. Door de jarenlange ervaring en kennis die onze begeleiders hebben opgebouwd in deze materie, zijn zij de geschikte personen om zwangere vrouwen en hun omgeving te ondersteunen in het keuzeproces. Ze blijven hierbij neutraal en zorgen ervoor dat de vrouw over genoeg informatie beschikt om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Kom je zelf ook in contact met vrouwen die ongepland zwanger zijn? Of wil je meer weten over de werking? Er is infomateriaal beschikbaar:

  • informatiemateriaal (affiches, flyers, …)
  • praktische bundels voor doorverwijzers (een kaft over hoe Adoptiehuis werkt en wat je van ons mag verwachten)
  • Infosessies voor teams

http://www.twijfelbijzwangerschap.be/ 

0800 62 307

www.adoptiehuis.be

03 232 24 52

Geboorte@adoptiehuis.be

Twijfel bij zwangerschap