Lancering campagne "Beweeg je vrij"!

Met veel plezier lanceert de VBOV de Campagne “Beweeg je vrij!”. De VBOV hoopt met deze campagne gezinnen, zorgverleners en beleidsmakers te stimuleren om in beweging te komen en maximale bewegingsvrijheid te creëren tijdens arbeid en bevalling, zowel in het ziekenhuis als thuis.

Laat je inspireren door de geschiedenis, mogelijkheden en voordelen van bewegingsvrijheid (met en zonder epidurale verdoving), de praktijkervaringen van zorgverleners en ouders, en lees meer over hoe jij als vroedvrouw vrouwen de ruimte kunt geven om vrij te bewegen tijdens arbeid en bevalling!

Inspiratie kun je vinden in de speciale editie van het Tijdschrift voor Vroedvrouwen 6/2021 die een deze dagen in je brievenbus ligt. Maar ook op de nieuwe website www.bewegingsvrijheid.be. Deze website wil in eerste instantie ouders sensibiliseren over het belang van bewegingsvrijheid. Daarnaast vind je hier ook via de leden-login verschillend profileringsmateriaal (bv. flyer, posters, sociale media challenge, eindejaarskaart, templates voor getuigenissen, persbericht) en informatie over profileringsacties (bv. onze Social Media Challenge, hierover later meer!). Lekker handig voor jou om te gebruiken in je voorlichting en begeleiding naar ouders toe. Maar ook om onze campagne meer wind in de zeilen te geven.

www.bewegingsvrijheid.be