Oproep deelname onderzoek Vrouwelijke Genitale Verminking

Graag peilen we naar uw kennis, attitude en praktijkvoering inzake vrouwelijke genitale verminking (VGV). We hopen op deze manier de kwaliteit van de zorgverlening voor vrouwen met VGV te verbeteren. Deze enquête werd een eerste maal afgenomen in 2012 door het International Centre for Reproductive Health onder leiding van Prof E Leye en gepubliceerd (Cappon et al, 2015), en we vinden het belangrijk om na 8 jaar nogmaals te peilen naar uw kennis en ervaringen omtrent VGV om een mogelijke evolutie te kunnen vast stellen. We willen analyseren wat lukt maar ook waar de knelpunten zitten om hier beter op in te spelen tijdens de opleiding of andere vormingen.

U wordt vriendelijk uitgenodigd om volgende vragenlijst in te vullen: https://redcap-public.erasme.ulb.ac.be/surveys/?s=3KFEPHCYRE

Deze maakt deel uit van een onderzoeksproject van Dr Anneke Vercoutere van het Hôpital Erasme, Université Libre de Bruxelles, in samenwerking met het International Centre for Reproductive Health van de Universiteit van Gent.

Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 min in beslag.

Bij elke vraagstelling staat er vermeld of er één of meerdere mogelijke antwoorden zijn.

Er wordt gepeild naar uw persoonlijke kennis, attitude en praktische ervaringen met betrekking tot vrouwelijke genitale verminking. Er bestaan geen “goede” of “foute” antwoorden. Gelieve zo eerlijk mogelijk op alle vragen te antwoorden.

De enquête is strikt vertrouwelijk en de gegevens zullen anoniem worden verwerkt. Door het invullen van de vragenlijst, geeft u automatisch toestemming om deel te nemen aan de studie.
U hoeft nergens uw naam op te geven.

De enquête wordt op 31/03/2022 afgesloten.

Indien u nog vragen hebt, kan u ten allen tijd contact opnemen met de verantwoordelijke (Dr Anneke Vercoutere – an.vercoutere@erasme.ulb.ac.be of tel 02 555 59 98).

We danken u van harte voor uw medewerking!

Dr Anneke Vercoutere – Hôpital Erasme, ULB

Prof Dr Caroline Daelemans – Hôpital Erasme, ULB

Prof Dr Els Leye – ICRH, UGent