We vieren de Internationale Dag van de Vroedvrouw op 5 mei 2020!

De jaarlijkse Internationale Dag van de Vroedvrouw op 5 mei ziet er dit jaar iets anders uit dan anders. Live bijeenkomsten zullen er die dag niet zijn, maar toch vieren we die dag ons mooie beroep en zetten het in de kijker!

Het internationale thema voor de dag én het jaar van de vroedvrouw 2020 is 'Celebrate. Demonstrate. Mobilise. Unite. - Our time is NOW!'. We focussen op hoe vroedvrouwen en vrouwen partners kunnen zijn om samen te mobiliseren en verenigen om het gezamenlijk doel van gendergelijkheid te bereiken. Lees meer.
Download de toolkit van ICM om deze boodschap mee te verspreiden via jouw (sociale) media.
 


Vroedvrouwen in de bloemetjes!

 

In deze uitdagende tijden waarin ook vroedvrouwen elke dag het beste van zichzelf geven, willen we álle vroedvrouwen graag in de bloemetjes zetten als dank voor hun niet aflatende inzet.

 

Ook dit jaar reiken we de Gouden Pinard uit aan een vroedvrouwenteam en een individuele vroedvrouw.

 

Ouders en collega's nomineerden 10 teams en 27 individuele vroedvrouwen. Op basis van de gegeven argumentatie bij de nominaties selecteerde een tienkoppige onafhankelijke jury deze drie vroedvrouwenteams  en vroedvrouwen.

 

Vroedvrouwenteams:

De Bron
Het Bevallige Buikje
M'amare

Vroedvrouwen:

Ambre Hamelink
Annelies Reynders
Loubna Lamkharrat

Wie van deze teams en vroedvrouwen uiteindelijk de Gouden Pinard in ontvangst mag nemen, maken we bekend op 5/5!

 

 

 

Virtual International Day of the Midwife (VIDM)

Vroedvrouwen wereldwijd kunnen inschrijven voor de 24-uur gratis online conferentie 'Virtual International Day of the Midwife (VIDM)'. Gedurende 24u zullen er 38 presentaties te zien zijn waarvan vele onderwerpen COVID-19 gerelateerd zullen zijn. 3u voor de start van de conferentie vindt het preconference event:  'Midwives on the Pandemic Frontline: WHO COVID-19 update' met leden van de WHO plaats. De presentaties worden aangeboden in het Engels en het Spaans.  Ontdek het programma en schrijf in.

 

Lancering nieuwe website en intranet

Op 5 mei, de Internationale Dag van de Vroedvrouw, lanceren we onze vernieuwde website! Naast een algemene opfrisbeurt en verbeterde navigatiebelevenis van de externe site, lanceren we eveneens een nieuw intranet voor leden. Op de nieuwe website vind je tal van nieuwe functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de nieuwe digitale engagementsverklaring van het Good Practice Logo, de mogelijkheid om al je permanente vormingsuren en de administratie m.b.t. vroedvrouwenkringen en werkgroepen digitaal te beheren, online viewing van het Tijdschrift voor Vroedvrouwen, en veel veel meer. Een uitgebreide mail naar al onze leden met duiding van de nieuwe functionaliteiten volgt!