Postgraduaat Lactatiekunde - UCLL, Genk

Datum
Programma

De deelnemers worden begeleid door een gedreven multidisciplinair team van (gast)docenten.  Voornamelijk lactatiedeskundigen IBCLC -  met vakinhoudelijke expertise via voordrachten, praktijkgerichte werkcolleges, vaardigheidstrainingen, casuïstiek en het elektronisch leerplatform.

Individueel opzoekingswerk kan. Daarnaast dien je tijd in te plannen voor zelfstudie.  Reken op ongeveer een taakbelasting van 1 dag per week.  

Na het theoretisch gedeelte volg je stage van 75 uren in een lactatiekundige werksetting. Op het einde van de stageperiode lever je een stageverslag in. Als afronding van deze opleiding dien je samen met je collega’s een paper te schrijven over een actueel lactatiekundig probleem, onderbouwd door de laatste nieuwe wetenschappelijke literatuur. Hiermee lever je een duidelijk bewijs dat nieuwe inzichten en ideeën m.b.t.. borstvoeding kunnen opgezocht worden en verwerkt voor de praktijk.

Het postgraduaat kan je volgen in het Nederlands, het is echter noodzakelijk om voldoende leesvaardig te zijn in het Engels om alle lesinhouden te begrijpen (bv. wetenschappelijke literatuur lezen).

De evaluatie van het postgraduaat gebeurt door een examen, een stage-opdracht en een en eindpresentatie van de paper.  Indien er geen deelname is aan een of meerdere onderdelen van de evaluatie kan het getuigschrift niet behaald worden en krijgt de deelnemer enkel een attest van deelname.

Dit postgraduaat is een goede voorbereiding op de deelname aan het IBLCE.

Het programma bestaat uit 26 SP en is verdeeld over 4 modules.​

Hier vind je meer info over de opleiding.


Deelnameprijs

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 1.900. (studiegelden)
 

Locatie

Campus Genk

Synaps Park 5400 bus A
3600 Genk
 

Informatie en inschrijven

ucll.be