Slaap bij de neonaat: hype of handig kader? - Arteveldehogeschool, online

Datum

De laatste jaren boomt het aantal slaapcoachen, slaapopleidingen, online platformen rond slaap bij de baby. Graag kijken we even naar wat belangrijk is voor de vroedvrouw in het werkveld. Welke informatie kan zij geven? Wanneer sturen we door naar een professional? En welke professional is dit best?

 

Er is al veel inkt gevloeid over het thema slaap. Op sociale media, in artikels maar ook in de vele berichtjes van ouders naar elkaar. De vraag ’hoe slaapt jouw kleintje’ krijgt elke mama wel eens op haar bord. 
​De verwachtingen van ouders, omgeving en professionals kunnen gelijklopend of net geheel tegenstellend zijn. 

In deze bijscholing schetsen we even de theoretische modellen rond slaap van 0-1 jaar.

We spitsen ons toe op vroedvrouwen die zowel in een ziekenhuissetting als in de eerstelijn werken en die graag met meer achtergrond antwoorden geven op de vragen van ouders rond slaap. 

Wat betekent nu een slaapcyclus of slaapassociatie? Welke slaapmethodes & troostmethodes bestaan er? Hoe leer je een kind slapen en hoeft dit eigenlijk wel? Wat met nachtvoedingen en doorslapen? 

Aan de hand van zowel theorie als casuïstiek schetsen we de unieke situatie van elk gezin en kijken we hoe we elke zorgvraag kunnen tegemoet treden.

Slaap is meer dan slaap alleen. Slaapadvies is eveneens rekening houden met de unieke situatie van elk gezin, met hun achtergrond & zorgvraag. 

Dit genuanceerd beeld willen we graag meegeven op deze bijscholing, zodat vroedvrouwen de nodige bagage krijgen om op algemene slaapvragen te kunnen antwoorden.  We geven de cursisten ook handvaten mee om te weten wanneer men het beste doorstuurt en naar welke professional. 

 
Deelnameprijs

Standaard: 30 euro

Studenten: 5 euro

 

Locatie

Online

 

Informatie en inschrijven

arteveldehogeschool.be