Symposium perinatale gezondheidszorg - Vlaams Parlementslid Freya Saeys,Brussel

Datum

Eén op de vijf vrouwen ervaart psychische problemen tijdens het peripartum. Deze psychische problemen kunnen een belangrijke impact hebben op de (aanstaande) moeder, het (ongeboren) kind en haar omgeving, alsook op de maatschappij en op economisch vlak .

In het najaar van 2015 werd op initiatief van Freya Saeys in het Vlaams Parlement de resolutie aangenomen ‘betreffende de vroegtijdige detectie en behandeling van de postnatale depressie’. Dit leidde tot het project ‘Perinatale Mentale Gezondheid’ in de periode van 2016 tot 2021. Het project betekende een belangrijke hefboom om heel wat in beweging te brengen in het perinataal zorglandschap.

Het Vlaams Expertise Netwerk Perinatale Mentale Gezondheid heeft nu een Vlaamse visie en prioriteiten ter ondersteuning van perinatale mentale gezondheid ontwikkeld.

“Wat is er gerealiseerd, waar staan we en waar willen we naartoe?”

Het wordt een boeiende dag met tal van nationale en internationale sprekers.

We verwelkomen o.a. Dr. Alain Gregoire, hoofd perinatale psychiatrie en erehoogleraar aan de Universiteit van Southampton. Hij is al 25 jaar een senior consultant bij de National Health Service (NHS) in het Verenigd Koninkrijk, gespecialiseerd in de geestelijke gezondheid van moeders en baby's. Hij heeft de bekroonde Hampshire Perinatal Mental Health Service opgezet.

 

Programma

programma

 

Deelnameprijs

Gratis

 

Locatie

Vlaams Parlement - De Schelp - Leuvenseweg 86, 1000 Brussel

 

Informatie en inschrijven

ann.doran@vlaamsparlement.be

Inschrijven is verplicht via deze link.