Workshop Foetale Harttonen in de laagrisico setting - Arteveldehogeschool, Online

Datum

 

Zin om je te trainen in CTG/STAN/IA van bij jou thuis en toch in groep?

We bieden onze geplande workshops over foetale harttonen online aan in plaats van op de campus.

Wil je: een verfrissende kijk op CTG, de basis van STAN herhalen, de kenmerken van foetale harttonen en de richtlijnen van kindsbewegingen in de zwangerschap onder de loep nemen?

Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we online interactief in beperkte groep, aangevuld met theoretische duiding.

 

Tijdens zwangerschap en arbeid beluisteren we via doptone/CTG/STAN de foetale harttonen. Zowel voor de eerste als tweede lijn bieden we diverse workshops aan. Begeleid je laagrisico zwangerschap en arbeid en wil je je kennis verhogen met betrekking tot het foetaal welzijn? Gebruik je CTG en STAN en wil je je verder trainen in de analyse, gekoppeld aan een gericht management?

Elke workshop duurt 3,5 uur en is afzonderlijk te volgen. Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we interactief, aangevuld met theoretische duiding. 

Andere workshops in kader van foetale hartonen:

  1. Intro ‘Physiological CTG’: Verfrissende kijk op CTG  dinsdag 29 september 2020 van 9.00u tot 12.30u
  2. Foetale harttonen in de laagrisico setting  maandag 12 oktober 2020 12u tot 15.30 
  3. Verdieping ‘Physiological CTG’:  8 Cs’ benadering /Meconium, bloeding, infectie en FHT dinsdag 17 november 2020 9.00u tot12.30u 

 

Programma

Foetale harttonen in de laagrisico setting  maandag 12 oktober 2020 12u tot 15.30

Tijdens deze workshop zoemen we in op foetaal welzijn bij de begeleiding van laagrisco zwangerschap en arbeid, zowel pre- als perpartaal.

Prenataal: Auscultatie of Educatie!?

Welke andere kenmerken hebben preterme foetale harttonen in vergelijking met een aterme foetus? Is het beluisteren van foetale harttonen tijdens een zwangerschapsconsult zinvol? Wat zeggen de richtlijnen? Welke educatie rond foetaal welzijn bouw je als vroedvrouw in tijdens een prenataal consult of GVO moment? Wat adviseer je als een vrouw je vertelt dat ze minder leven voelt? We nemen een zijsprong en gaan na wat de richtlijnen vertellen over kindsbewegingen.

Intrapartaal : Intermittente Auscultatie = Intelligente Auscultatie!?

Intermittente auscultatie is evidence based bij laagrisico arbeid en bevalling. Welke voorwaarden moeten aanwezig zijn voor IA? Op welke manier voer je IA veilig uit? Wat documenteer je minimum in het dossier over het foetaal welzijn? Wanneer moet je overgaan tot continu monitoring?

 

Deelnameprijs

€50 per workshop

 

Locatie

Online

 

Informatie en inschrijven

Mail naar griet.wuyts@arteveldehs.be  

Info +betaling  https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/foetale-harttonen-de-kijker-wat-zegt-de-foetus

Eens je ingeschreven bent en betaald hebt ontvang je verdere info hoe de online bijscholing verloopt.