Workshop Foetale Harttonen - Intro ‘Physiological CTG’: Verfrissende kijk op CTG - Arteveldehogeschool, Online

Datum

Zin om je te trainen in CTG/STAN/IA van bij jou thuis en toch in groep?

We bieden onze geplande workshops over foetale harttonen online aan in plaats van op de campus.

Wil je: een verfrissende kijk op CTG, de basis van STAN herhalen, de kenmerken van foetale harttonen en de richtlijnen van kindsbewegingen in de zwangerschap onder de loep nemen?

Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we online interactief in beperkte groep, aangevuld met theoretische duiding.

 

Tijdens zwangerschap en arbeid beluisteren we via doptone/CTG/STAN de foetale harttonen. Zowel voor de eerste als tweede lijn bieden we diverse workshops aan. Begeleid je laagrisico zwangerschap en arbeid en wil je je kennis verhogen met betrekking tot het foetaal welzijn? Gebruik je CTG en STAN en wil je je verder trainen in de analyse, gekoppeld aan een gericht management?

Elke workshop duurt 3,5 uur en is afzonderlijk te volgen. Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we interactief, aangevuld met theoretische duiding. 

Andere workshops in kader van foetale hartonen - ONLINE:

  1. Foetale harttonen in de laagrisico setting - maandag 12 oktober 2020 12u tot 15.30 u
  2. STAN: Basistheorie en casuïstiek  - dinsdag 29 september 2020 13.30u tot 17u
  3. Verdieping ‘Physiological CTG’:  8 Cs’ benadering /Meconium, bloeding, infectie en FHT - dinsdag 17 november 9u tot 12u30 

 

Programma

Misinterpretatie van foetale harttonen intrapartum kan enerzijds leiden tot een slechte neonatale outcome op korte en lange termijn, anderzijds tot onnodige sectio’s en instrumentale bevallingen. Wereldwijd wordt het FIGO CardioTocoGrafie-classificatiesysteem toegepast en foetale harttonen gedefinieerd als normaal, suboptimaal, abnormaal, preterminaal. Een goede basisstructuur. Maar hoe vaak ondervinden we in de praktijk niet de variatie in interpretatiemogelijkheden? Hoe zou het zijn als we bij de evaluatie van de foetale harttonen een systematiek gebruiken gebaseerd op de fysiologie van de foetus binnen een breed klinisch beeld? Professor Edwin Chandraharan en het team van de St. George ’s University Londen zijn experten in de interpretatie van foetale harttonen. Hun visie ‘from patterns to physiology’ gebruiken we als basis voor deze workshop. 

 

Deelnameprijs

€50 per workshop

 

Locatie

Online

 

Informatie en inschrijven

Mail naar griet.wuyts@arteveldehs.be  

Info +betaling  https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/foetale-harttonen-de-kijker-wat-zegt-de-foetus

Eens je ingeschreven bent en betaald hebt ontvang je verdere info hoe de online bijscholing verloopt.