Workshop Foetale Harttonen: STAN: Basistheorie en casuïstiek - Arteveldehogeschool, Online

Datum

 

Zin om je te trainen in CTG/STAN/IA van bij jou thuis en toch in groep?

We bieden onze geplande workshops over foetale harttonen online aan in plaats van op de campus.

Wil je: een verfrissende kijk op CTG, de basis van STAN herhalen, de kenmerken van foetale harttonen en de richtlijnen van kindsbewegingen in de zwangerschap onder de loep nemen?

Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we online interactief in beperkte groep, aangevuld met theoretische duiding.

Tijdens zwangerschap en arbeid beluisteren we via doptone/CTG/STAN de foetale harttonen. Zowel voor de eerste als tweede lijn bieden we diverse workshops aan. Begeleid je laagrisico zwangerschap en arbeid en wil je je kennis verhogen met betrekking tot het foetaal welzijn? Gebruik je CTG en STAN en wil je je verder trainen in de analyse, gekoppeld aan een gericht management?

Elke workshop duurt 3,5 uur en is afzonderlijk te volgen. Aan de hand van cases uit de dagelijkse praktijk oefenen we interactief, aangevuld met theoretische duiding. 

Andere workshops in kader van foetale hartonen:

  1. Intro ‘Physiological CTG’: Verfrissende kijk op CTG  dinsdag 29 september 2020 van 9.00u -12.30u
  2. Foetale harttonen in de laagrisico setting  maandag 12 oktober 2020 12u tot 15.30 
  3. Verdieping ‘Physiological CTG’:  8 Cs’ benadering /Meconium, bloeding, infectie en FHT - dinsdag 17 november 9u tot 12u30 

 

Programma

STAN: Basistheorie en casuïstiek   dinsdag 29 september 2020 13.30u-17u

Continue monitoring met ST analyse (STAN) wordt uitgevoerd als bijkomende test voor het foetaal welzijn. Regelmatige herhaling van de achtergrondkennis over de ST-analyse in combinatie met casuïstiek kunnen een boost geven aan je vertrouwen. Is het event nu wel of niet significant? Wat is nu ook alweer een T/QRS- ratio? Wat zijn de richtlijnen? Wat doen bij slechte signaalkwaliteit? Een kleine greep van vragen die meermaals op de werkvloer worden gehoord. Op een interactieve manier en vanuit de praktijk trainen we in deze workshop onze STAN en analysevaardigheden verder in.

 

Deelnameprijs

€50 per workshop

 

Locatie

Online

 

Informatie en inschrijven

Mail naar griet.wuyts@arteveldehs.be  

Info +betaling  https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/foetale-harttonen-de-kijker-wat-zegt-de-foetus

Eens je ingeschreven bent en betaald hebt ontvang je verdere info hoe de online bijscholing verloopt.