Evidence-based vroedvrouwenzorg

 

  1. Alle oproepen tot medewerking wetenschappelijk onderzoek die goedgekeurd werden voor verspreiding door de Werkgroep Wetenschappelijk onderzoek, worden vanaf nu ook gebundeld onder: https://www.vroedvrouwen.be/oproepen-deelname-wetenschappelijk-onderzoek

  1.  Hier vind je een overzicht van alle casussen “evidence-based vroedvrouwenzorg” die sinds 2018 verschenen in het TVV. De artikels zelf zijn te vinden in het Tijdschrift voor Vroedvrouwen op het Intranet: https://www.vroedvrouwen.be/casussen-evidence-based-vroedvrouwenzorg

  1. Wil je meer leren over evidence-based practice? Misschien zijn deze 3 EBP e-learnings (https://www.vroedvrouwen.be/wat-evidence-based-practice ) interessant voor je:
  • Webinar EBM in de dagelijkse praktijk: Leer snel Evidence-Based informatie terugvinden! Elke maand verschillende mogelijkheden om gratis Webinar (45-60 min) te volgen en meer te leren over ebpraticenet, CDLH, Evidencelinker en patiëntenrichtlijnen.
  • E-learning ebpracticenet: Via de nieuwe e-learning van ebpracticenet leer je als zorgverlener in de eerstelijnsgezondheidszorg het platform ebpnet.be beter kennen. Het doel is ‘evidence-based’ handelen in de praktijk te bevorderen. Je verkent het platform en leert de functionaliteiten kennen aan de hand van vele praktijkgerichte voorbeelden, interactieve oefeningen en gerichte feedback.
  • Vier e-learning modules ontwikkeld door Cochrane: Cochrane Evidence Essentials bieden een introductie tot gezondheidsevidentie, en hoe deze evidentie te gebruiken om weloverwogen gezondheidskeuzes te maken.