Oproepen deelname wetenschappelijk onderzoek

Protocol Masterproeven, doctoraatsstudies en andere onderzoeksprojecten

In dit protocol wordt de nodige toelichting gegeven over hoe de VBOV masterproeven, doctoraatsstudies en andere onderzoeksprojecten kan ondersteunen en welke procedure hiervoor dient gevolgd te worden. De VBOV kiest ervoor om geen ondersteuning te bieden aan bachelorproeven.

Naast het doorverwijzen naar experten in het vakgebied kunnen oproepen tot kwantitatief en kwalitatief onderzoek gedeeld worden met de leden van de VBOV via de nieuwsbrief en sociale media.

Opgelet: Indien een aanvraag tot verspreiding via de communicatiekanalen van de VBOV- wordt gedaan, gelieve er rekening mee te houden dat de Werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek gemiddeld twee weken nodig heeft om uw aanvraag te beoordelen. In overleg met u zal een tijdsstip voor disseminatie vastgelegd worden. Gelieve er ook rekening mee te houden dat per wekelijkse nieuwsbrief maximaal 2 onderzoeken kunnen worden opgenomen. De VBOV-nieuwsbrieven worden telkens op woensdagen verstuurd.

 

Overzicht van oproepen tot medewerking van vroedvrouwen en de (toekomstige) ouders aan wetenschappelijk onderzoek

Hieronder vind je een overzicht van alle oproepen i.h.k.v. Masterproeven, doctoraatsstudies en andere onderzoeksprojecten die voor verspreiding binnen het VBOV-netwerk werden goedgekeurd. Per week worden enkel 2 oproepen in de wekelijkse VBOV-nieuwsbrief opgenomen. Hieronder vind je echter een volledige lijst van oproepen tot medewerking van vroedvrouwen en/of de doelgroep (toekomstige) ouders.

Organisatie/

Onderzoeker

Thema Doelgroep Link Survey Deadline
KU Leuven De preconceptionele levensstijl van koppels/personen met een actieve zwangerschapswens Koppels/personen met een actieve zwangerschapswens

http://bit.ly/3qHac1k 

april 2021
Universiteit Antwerpen

COVID-19 vaccinatie in zwangere en lacterende vrouwen:  Binnen onze studie zullen wij de veiligheid en werkzaamheid van coronavaccins bij zwangere en lacterende vrouwen nagaan. Daar zullen er op verschillende tijdstippen voor en na vaccinatie met de verschillende dosissen van het coronavaccin bloedstalen, speekselstalen en moedermelkstalen worden afgenomen.

Wij zijn op zoek naar zwangere en lacterende vrouwen die zich met een coronavaccin laten vaccineren binnen het nationale vaccinatieprogramma.

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan onze studie kan u een mailtje sturen naar kirsten.maertens@uantwerpen.be.

2021
Odisee Sint Niklaas Noden van ouders en ervaren steun in de werkomgeving tijdens zwangerschap, kraamperiode en ouderschap

Zwangere vrouwen en/of kraamvrouwen en ouders (tot 1000 dagen na de geboorte).

Neem contact op met Leila Henno Leila.Henno@UGent.be of scan de QR code. Vragen of opmerkingen? Bel dan het nummer 0496 13 98 31. 2021
Universiteit Antwerpen Een uniforme postnatale zorgoverdracht van materniteit naar eerstelijns-
vroedvrouw
Hoofd-
vroedvrouwen, ELV

Interesse? Neem contact op met: ella.cattrysse@student.uantwerpen.be0478969191. 

30 maart 2021
KCE Organisatie van gezinsgerichte zorg voor premature baby's  Ouders https://bit.ly/31loGJn 19 april 2021
De Zorg Samen

POWER TO CARE – ENQUÊTE

Vroedvrouwen https://bit.ly/3rmGDln 25 maart 2021